Application Engineer – Cambio

Oct 4 - Nov 4

År 2025 har den svenska regeringen som mål att vara bäst i världen på e-hälsa. Vi på Cambio Healthcare Systems stödjer den ambitionen fullt ut. Cambio är ett ledande IT-företag inom e-hälsa, våra framgångsrika produkter COSMIC, CDS, VIVA och NOVA har gjort oss till en välrenommerad och väletablerad leverantör på den nordiska marknaden. Vi söker dig som vill ta fram nästa generations produkter inom e-hälsa!  

 Din roll  

Som Application Engineer på Cambio kommer du att känna dig en del av något större och din insats kommer att bidra till direkt nytta och värde för både vårdpersonal och dig som patient. Våra produkter ställer höga krav på tillgänglighet, prestanda och patientsäkerhet. Du kommer att ingå i vårt kompetenta Application Management -team som agerar länk mellan våra kunder -Sveriges regioner och landsting, och vår egna utvecklingsavdelning. Du kommer delta i projekt och aktiviteter både internt och ute hos kund för att ta våra senaste tekniska lösningar ut i drift samt hjälpa kunder med tekniska frågor gällande Cambios största produkt -COSMIC. I din roll som Application Engineer kommer du att arbeta med tekniska lösningar som används i stora installationer med tusentals samtidiga användare där skalbarhet och prestanda är A och O. Application Management -teamet besitter en stor kompetens och arbetar i en bred roll inom bland annat teknisk felsökning (tredje linjen) i SQL-databas och JBoss, SQL-optimering och skriptning samt övervakning och tuning av alla delar av applikationen. Möjlighet för dig som vill arbeta mer nischat i framtiden finns också.

Om dig

Vi söker dig som har relevant utbildning eller några års arbetslivserfarenhet inom samma område. Meriterande med kunskaper inom SQL och databaser, samt om du jobbat med komplexa system med anpassningar och integrationer. Du bör ha stort intresse för teknik samt tycka om att jobba kundnära, vara flexibel och prioritera rätt när det blir stressigt. Men viktigast av allt är att du är en problemlösare och känner dig trygg i att ta för dig. Vi ser även att du kan uttrycka dig väl i svenska såväl som engelska, både tal och i skrift. 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en arbetsplats som präglas av prestigelöshet, kunskapsdelning och en vilja att ständigt förbättra. Du kommer få möjligheten att skapa, påverka och förbättra arbetssätt, utvecklas och bygga upp kundrelationer samtidigt som du får jobba med den senaste tekniken. Du kommer vara del av ett roligt team som inte är blyga med att nörda ner sig i tech och dra iväg på aktiviteter efter jobbet såsom padel, pingis eller AW. 

Arbetstiderna är flexibla, frihet under ansvar så att säga, men vi ser gärna att du är på kontoret majoriteten av tiden. Resor till våra kunder kan förekomma.  

Mer om Cambio 

Cambio grundades 1993 i Linköping av två ingenjörer med ambitionen att digitalisera vården. Idag är Cambio ett internationellt bolag med huvudkontor i Stockholm, utvecklingscenter i Linköping, Motala och Sri Lanka, kontor i Danmark och England. Vi är 600+ anställda med olika bakgrund, kompetensområden och uppgifter, men med ett gemensamt mål att skapa IT-lösningar i världsklass inom e-hälsa. 

Vårt kontor i Linköping ligger i Mjärdevi Science Park. 

Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta rekryterande chef, Anders Johansson. 

Vi ser fram emot din ansökan!