Attentec söker iOS-utvecklare!

Apr 3 - Jun 3

Vårt iOS-utvecklingsteam behöver fler kollegor, därför söker vi dig som vill jobba som konsult inom mjukvaruutveckling och ta dig an ditt första uppdrag inom iOS.

Om rollen:

Du blir anställd som konsult hos Attentec och där du kommer få möjlighet att arbeta med ny häftig teknik och utveckla innovativa lösningar, både inhouse och på plats hos våra kunder.

I ditt första uppdrag kommer du att tillsammans med ditt team utveckla en applikation inom Attentecs expertområde – Streaming Media. Vår kund är Norges näst största kabel-TV-operatör. Applikationen vi jobbar med är en Streaming Media-applikation för mobila enheter och Apple TV där användarna kan se på VOD-filmer, livestreamad TV och hyra filmer. Applikationen är native-utvecklad i Swift för tvOS och iOS, och i Java för Android. Attentec har utvecklat den från grunden, och den är baserad på kundens system.

I och med att kunden är belägen i Norge så kan resor dit förekomma men din arbetsplats kommer vara inhouse på vårt kontor i Linköping.

Vem söker vi?

För att trivas i rollen drivs du av att se resultat, samarbeta och arbeta mot uppsatta mål. Vi tror att du nyligen har tagit din examen från en civil- eller högskoleingenjörsutbildning. Du har goda kunskaper i svenska och engelska och kan kommunicera väl både i tal och skrift.

Du har erfarenhet av att programmera i Swift. Vi ser det som meriterande om du också har erfarenhet av DRM-skyddad Streaming Media och nätverk. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av agilt arbetssätt samt ett eller flera av följande programmeringsspråk:

  • C++
  • C#
  • Java
  • Javascript
  • Python

Om Attentec

Attentec är ett IT-konsultföretag som arbetar med mjukvaruutveckling. Våra expertområden är Internet of things och Streaming media, och vi utvecklar innovativa lösningar till våra kunder både inhouse och på plats hos kunderna. Vi är ett 60-tal konsulter fördelade på våra kontor i Stockholm, Linköping och Oslo.