Embedded-Linux/BSP utvecklare

Jun 12 - 24 2018

Sista ansökningsdag: 2018-06-24

SICK är en världsledande leverantör av sensorer och sensorlösningar för industriella tillämpningar. SICK-koncernen har ca 8000 anställda runt om i världen och huvudkontoret ligger i Waldkirch, Tyskland. SICK i Linköping är kompetenscenter för Machine Vision. Teknikområdet består av 3D-avbildning och mjukvara för bildanalys och visualisering. I mer än 30 år har SICK i Linköping framgångsrikt utvecklat och levererat teknikledande produkter inom 2D och 3D vision, liksom systemlösningar för t ex robotstyrning och kvalitetskontroll. SICK i Linköping har ca 65 anställda och finns i Mjärdevi Science Park.

Vem söker vi?

Vi söker en person med spets inom embedded C/C++ utveckling på Linux. Du kommer att arbeta med anpassningen av Linux-systemet till våra hårdvaruplattformat, dvs utveckla BSP för våra olika produkter. Anpassningen kan innebära allt från att sätta ihop recepten för distributionen, boot av systemet, samt drivrutinsutveckling. I dagsläget använder vi Yocto distributionen av Linux. Du har goda kunskaper inom C/C++ och är bekväm i moderna utvecklingsmetoder med fokus på continuous integration, kodkvalitét och stabila releaser. Du är en ambitiös och driven person som gillar utmaningen i att å ena sidan få Linux systemet att fungera mot hårdvara, och å andra sidan att få Linux systemet att fungera gentemot de embedded utvecklare som i sin tur använder systemet för applikationsutveckling. Du strävar ständigt efter att utveckla din egen kompetens och vill gärna lära dig nytt.

Vad erbjuder vi?

Välkommen till en arbetsplats med hög kompetens som präglas av passion för innovation, positiv anda, respekt, tillit och hjälpsamhet. Hos oss råden en stark teamkänsla och ett gott arbetsklimat. Vi genomför årligen olika aktiviteter för att stärka sammanhållningen bland våra anställda. Som anställd hos oss erbjuds du kontinuerlig utveckling inom dina intresseområden. Våra medarbetares hälsa är viktigt för oss och vi deltar därför i flera hälsofrämjande aktiviteter såsom Motionsrace, Mjärdevi-stafetten, innebandy och Blodomloppet. På SICK engagerar vi oss även i viktiga samhällsfrågor där vi just nu deltar i projekt Grön resplan där vi med förändrade resebeteenden ska minska CO2-utsläppen. För närvarande är vi 65 anställda och finns i Mjärdevi science park. Vi har fått utmärkelsen som en av Sveriges Bästa Arbetsplatser vid fyra tillfällen, den senaste i år. Respekt, tillit och en strävan efter att ha balans i livet är viktiga värderingar hos oss.

Ansökan

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta vår Personalchef Mikael Sundh på 013-362108. Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan!