Human Resources Manager – SICK

Dec 8
  • Vill du jobba på en av Sveriges bästa arbetsplatser?
  • Vill du jobba med högpresterande kollegor?
  • Vill du jobba i en internationell miljö?

 

Vår personal har en hög kompetens och ligger i teknikens framkant. Många erfarna ingenjörer och även studenter visar årligen stort intresse för oss. Vår kultur är stark vilket har visat sig genom att vi 5 gånger av 7 har blivit utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser. Vi har ett väl utvecklat agilt arbetssätt med självorganiserande team och fokus på lärande organisation. Att vara en attraktiv arbetsplats är en av de viktigaste framgångsfaktorerna i vårt employer branding arbete. Vi har en roll som koncernens kompetenscentrum där kompetensförsörjning är viktigt för oss. Därför jobbar vi mycket med att attrahera nya talanger samt ha ett brett samarbete med de teknikkonsultbolagen som finns i regionen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Som vår HR-Chef kommer du självständigt driva HR-arbetet inom SICK Linköping och ge operativt stöd till cheferna i organisationen i alla HR-relaterade frågor. Du driver strategiskt arbete inom HR och har övergripande ansvar för policys och arbetssätt. Du har också fortlöpande kontakt med HR på SICK;s huvudkontor i Tyskland.

Du kommer att leda och utföra det löpande HR arbetet vilket bland annat innefattar rekrytering och onboarding, kompetensplanering, lönerevisionsarbete, arbetsmiljö och arbetsrätt. Du kommer att leda marknadsföringen av SICK på olika event på universitetet, Science Park Mjärdevi och via sociala medier i syfte att attrahera de bästa talangerna. Som personalchef ingår du i vår ledningsgrupp. Förutom att rekrytera talanger har vi ett brett samarbete med olika teknikkonsultbolag där du är kontaktpersonen och driver arbetet att ta fram rätt konsult efter kravställning från respektive chef. Vi har årligen 3-4 trainees från Tyskland som du är ansvarig för deras planering och inom vilken grupp dom ska genomföra sitt arbete.

Din profil

Du har många års erfarenhet inom HR och det är meriterande om du har agerat i en global och internationell miljö. Du har en universitetsexamen inom HR området. Du har självförtroende i att driva igenom förändringar och utmana chefer i sina roller.

Som person är du förtroendeingivande och drivande där du ger energi till din omgivning, Du är van att arbete självständigt utan att ge avkall att stämma av frågor med berörda innan beslut fattas.

 

Vad erbjuder vi?

Välkommen till ett dynamiskt mjukvaruföretag med hög kompetens som präglas av passion för innovation, positiv anda, respekt, tillit och hjälpsamhet. Hos oss råder en stark teamkänsla och ett gott arbetsklimat. Vi genomför årligen olika aktiviteter för att stärka sammanhållningen bland våra anställda. Våra medarbetares hälsa är viktigt för oss och vi deltar därför i flera hälsofrämjande aktiviteter såsom Mjärdevi-stafetten, Motionsrace och Blodomloppet. På SICK engagerar vi oss även i viktiga samhällsfrågor där vi just nu deltar i projekt Grön resplan där vi med förändrade resebeteenden ska minska CO2-utsläppen. Respekt, tillit och en strävan efter att ha balans i livet är viktiga värderingar hos oss.