MediaTek söker mjuvaruutvecklare med intresse för processorarkitektur och 5G

May 11 - Jul 11 2017

MediaTek är ett globalt halvledarbolag och världsledande inom systemchip och mjukvara för mobiltelefoner.

I Linköping har vi ett högt kvalificerat team på ca 25 personer som utvecklar en programmerbar DSP-processor optimerad för signalbehandling i trådlösa modem. Vår teknik används i 3G- och 4G modem i MediaTeks chipset för mobiltelefoner som tillverkas i miljonvolymer varje månad. Vår processorarkitektur vidareutvecklas ständigt och nu jobbar vi för att möta kraven från 5G-telefoner som kommer att finnas på marknaden 2020.

Linköpingsteamet arbetar dels med processorarkitektur och hårdvaruimplementation och dels med verktyg för simulering, profilering och debugging av hårdvaran. Simuleringsplattformen används både internt som ett verktyg i arkitekturutvecklingen och av våra användare för simulering/debugging av modem-firmware.

Rollen

Vi erbjuder spännande möjligheter för en erfaren mjukvaruutvecklare som är duktig på C++ och har ett intresse för processorarkitektur.

Du kommer att arbeta i ett team med ca fem personer med fokus på att utveckla vår simuleringsplattform, en bit- och klockcykelexakt simulator med höga krav på simuleringsprestanda. Ni kommer också att använda denna plattform för att mäta prestanda för olika signalbehandlingsalgoritmer och nya arkitekturfeatures.

Detta är en utmärkt chans att få jobba med avancerad teknik tillsammans med duktiga och motiverade kollegor i en kreativ och internationell miljö. Vi tror på agil utveckling och ger dig som utvecklare stora möjligheter att påverka både arbetsuppgifter och utvecklingsmetodik.

Kvalifikationer

Vi tror att du har en relevant universitetsutbildning och minst tre års erfarenhet av professionell mjukvaruutveckling, eller motsvarande erfarenhet. Du är duktig på objektorienterad mjukvaruutveckling och bekväm med C++. Du bör också ha god förståelse för de grundläggande koncepten inom processorarkitektur.

Erfarenheter inom signalbehandling, DSP-processorer, hårdvarubeskrivande språk (Verilog/VHDL) samt agil, testdriven utveckling är också meriterande.

Är du dessutom motiverad och driven, gillar att arbeta i team och är bekväm i en internationell miljö där du dagligen kommunicerar med kollegor runt om i världen så tror vi att du kommer att trivas utmärkt hos oss på MediaTek i Linköping!

Intresserad?

För ytterligare information och ansökan skicka ett mail till: careers.europe@mediatek.com