Mjukvaruutvecklare med inriktning på bildanalys – SICK, Linköping

Feb 9 - Apr 9 2018

Vårt team för visionprodukter söker en Mjukvaruutvecklare med inriktning på bildanalys

  • Vill du jobba på en av Sveriges bästa arbetsplatser?
  • Vill du vara med och övervinna framtidens industriella utmaningar?
  • Vill du utveckla programmerbara kameror?

Våra produktutvecklingsteam utvecklar mjukvaran till programmerbara och konfigurerbara 2D- och 3D-kameror med funktioner för inbyggd bildanalys. Våra kameror används för att styra och kvalitetsäkra flöden och processer inom i första hand tillverkning och logistik. Produkterna utvecklas i nära samarbete med produktledningen i Linköping och plattformsteam för mjukvara och hårdvara vid huvudkontoret i Tyskland.

Vi jobbar tätt tillsammans i korsfunktionella Scrum team som består av både utvecklare och testare. Teamet ansvarar för alla aspekter av produktens mjukvaruutveckling såsom design, implementation, testning och kvalitét. Nyckelord i teamen är continuous integration och kontinuerlig förbättring av arbetsmetoder. Teknikbredden i produkterna är stor med allt från GUI-, PC system- och embedded programmering, till FPGA-utveckling. Vi söker en person med spets inom algoritmer för bildanalys, som kan ansvara för integration av gemensamma algoritmbibliotek samt utveckling av produktspecifika algoritmer. Arbetet är inte begränsat till algoritmer utan omfattar även utveckling av generella funktioner i produkterna.

Du tycker om att jobba i ett väl sammansvetsat team som har produkten i fokus. Nyckelord inom vår utveckling är; C++, Yocto Linux på target, MS VisualStudio, Python, Jenkins, Jira, SVN, Git, Gradle, Java.

Vår kultur på SICK Linköping präglas av samarbete, kamratskap och hög kompetens. Hos oss erbjuds du kontinuerlig utveckling inom dina intresseområden. Vi engagerar oss i viktiga samhällsfrågor där vi just nu deltar i projekt Grön resplan där vi med förändrade resebeteenden ska minska CO2 -utsläppen. Vi har fått utmärkelsen som en av Sveriges Bästa Arbetsplatser vid fyra tillfällen, den senaste i år. Respekt, tillit och en strävan efter att ha balans i livet är viktiga värderingar hos oss.

 

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

våra gruppchefer johan.haggstrom@sickivp.se på 013-362162 eller vår Personalchef mikael.sundh@sickivp.se på 013-362108.

 

Du ansöker här. Urval sker löpande så vänta inte.

 

Om SICK

SICK är en världsledande leverantör av sensorer och sensorlösningar för industriella tillämpningar. SICK-koncernen har ca 8000 anställda runt om i världen och huvudkontoret ligger i Waldkirch, Tyskland. SICK i Linköping är kompetenscenter för Machine Vision. Teknikområdet består av 3D-avbildning och mjukvara för bildanalys och visualisering. I mer än 30 år har SICK i Linköping framgångsrikt utvecklat och levererat teknikledande produkter inom 2D och 3D vision, liksom systemlösningar för t ex robotstyrning och kvalitetskontroll. SICK i Linköping har ca 60 anställda och finns i Mjärdevi Science Park.