Mjukvaruutvecklare med passion för Vision & Visualisering – SICK, Linköping

Feb 9 - Apr 9 2018

Vårt team för visionsystem inom Robot Guidance söker en Mjukvaruutvecklare med passion för Vision & Visualisering

  • Vill du jobba på en av Sveriges bästa arbetsplatser?
  • Vill du vara med och övervinna framtidens industriella utmaningar?
  • Vill du utveckla Vision-system till robotar?

Vi är ett kreativt team på 12 personer som utvecklar system för seende robotar. Vi jobbar nära och med våra kunder som framför allt finns inom fordons- och logistikbranschen. Våra vision-system används för att effektivisera och kvalitetssäkra moderna tillverkningsprocesser, och tar även bort tunga och farliga arbetsmoment för kundens personal. Vi bygger våra systemlösningar tillsammans med kunden och robottillverkaren med fokus på användbarhet och kundnytta. Utgångspunkten för våra system är SICK’s produktutbud samt vårt branschledande kunnande inom Machine Vision.

Vårt team är till viss del en uppfinnarverkstad, där det gäller att hitta och utveckla nya lösningar för våra kunder. Vi erbjuder ett omväxlande arbete där du jobbar med olika systemplattformar och ligger i teknikens framkant. Din förmåga att vara kreativ och ta fram innovativa lösningar är viktig. Du är troligen en nyfiken utvecklare som älskar att lösa problem, och har ett brett teknikintresse som du gillar att få användning av. Den huvudsakliga arbetsuppgiften är mjukvaruutveckling, men genom vårt nära kundsamarbete och vårt testlabb jobbar vi praktiskt med robotar, kameror och andra sensorer. Vi jobbar med Vision & bildanalys i C++ och Lua samt 2D/3D-visualisering i både Java och webbaserade miljöer.

Vår kultur på SICK Linköping präglas av samarbete, kamratskap och hög kompetens. Vi engagerar oss i viktiga samhällsfrågor där vi just nu deltar i ett projekt inom Grön resplan där vi med förändrade resebeteenden ska minska CO2-utsläppen. Vi har fått utmärkelsen som en av Sveriges Bästa Arbetsplatser vid fyra tillfällen, den senaste 2017. Respekt, tillit och en strävan efter att ha balans i livet är viktiga värderingar hos oss.

 

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta vår gruppchef ola.petersson@sick.se på 013-362140 eller vår Personalchef mikael.sundh@sick.se på 013-362108.

 

Du ansöker här. Urval sker löpande så vänta inte.

 

Om SICK

SICK är en världsledande leverantör av sensorer och sensorlösningar för industriella tillämpningar. SICK-koncernen har ca 8000 anställda runt om i världen och huvudkontoret ligger i Waldkirch, Tyskland. SICK i Linköping är kompetenscenter för Machine Vision. Teknikområdet består av 3D-avbildning och mjukvara för bildanalys och visualisering. I mer än 30 år har SICK i Linköping framgångsrikt utvecklat och levererat teknikledande produkter inom 2D och 3D vision, liksom systemlösningar för t ex robotstyrning och kvalitetskontroll. SICK i Linköping har ca 60 anställda och finns i Mjärdevi Science Park.