Säkerhetsanalytiker inom IT – Sectra Communications, Linköping

Mar 6 - May 6

Intresserad av IT-säkerhet och vill skydda samhällskritisk infrastruktur?

Brinner du för nätverk- och IT-säkerhet? Sectra Communications söker nu en säkerhetsanalytiker till teamet för kritisk infrastruktur i Linköping. Här får du utveckla och leverera avancerade säkerhetstjänster för de grundläggande funktioner som vårt samhälle bygger på, vilket innebär att ditt arbete bidrar till ett fungerande och tryggare samhälle! Känns det spännande? Sök då redan idag!

 

Om tjänsten

Sectra Communication växer och söker därför en säkerhetsanalytiker till deras team i Linköping. Teamet består idag av kollegor med gedigen kunskap och intresse för säkerhet och kritisk infrastruktur. Som en del i teamet kommer du jobba i ett nära samarbete med dina kollegor genom olika projekt. Det kan handla om både operativt arbete såväl som strategiskt utvecklingsarbete av Sectras säkerhetslösningar. Hos Sectra får du möjlighet att arbeta i ett team som har högt i tak och som värderar alla medarbetares kreativa och innovativa förmåga. Nedan citerar en anställd teamets dynamik:

” Vi har väldigt roligt och skrattar mycket tillsammans, vi jobbar hårt och vi har kul på jobbet.”

Hos Sectra Communications har du en unik möjlighet att vara med och fortsätta att stärka verksamheten framåt. Dina idéer och kompetens är med och formar den banbrytande teknologin som bidrar till en säkrare samhällskritisk infrastruktur. Du kommer att utmanas och utvecklas i din roll samtidigt som du i ditt dagliga arbete har ett viktigt ansvar i att skyddar de fundamentala funktioner som vårt samhälle styrs av. En anställd berättar om hur hen ser på sitt arbete:

” I vår verksamhet arbetar vi med kritisk infrastruktur, det vi arbetar med bidrar till samhällsnyttan. Man får en direkt koppling till att någon annan får det bättre genom mitt arbete.”

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sectra Communications önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Sectra Communications.

 

Arbetsuppgifter

I ditt arbete som säkerhetsanalytiker kommer en central del av ditt arbete vara att analysera och kartlägga Sectras kunders verksamhet och infrastruktur för att skydda deras system mot skadlig verksamhet. I arbetet kommer du identifiera avvikande händelser utifrån olika typer av hot. Du kommer både självständigt och tillsammans med ditt team analysera förändringar samt åtgärda dessa i syfte att minimera risker- och påverkan för kundernas verksamheter.

Du kommer exempelvis arbeta med att:

 • Utföra säkerhetsbedömningar och skapa rekommendationer för en ökad säkerhet av kunders OT- och IT-miljöer.
 • Analysera nätverkstrafik från olika typer av kritiska nätverk.
 • Analysera och respondera på onormala händelser i kritiska nätverk.
 • Arbeta med vidareutveckling av Sectras säkerhetslösningar.

I rollen som säkerhetsanalytiker kommer du arbeta med några av Europas främsta säkerhetsanalytiker. Du har därför en unik möjlighet att, tillsammans med teamet utvecklas inom nätverk- och IT-säkerhet. Sectra Communications låter dig även ta del av deras kompetensutvecklingsprogram där du får möjlighet att sätta en konkret handlingsplan för ditt fortsätta lärande och utveckling. Du kommer även arbeta i en internationell miljö vilket gör det möjligt för dig att arbeta tillsammans med andra kulturer eller i andra länder.

 

Vi söker dig som

 • Har en avslutad högskoleutbildning inom relevant område, exempelvis inom data/IT.
 • Har goda nätverkskunskaper samt grundläggande programmeringskunskaper som du kan ha fått antingen från en datateknisk utbildning eller genom arbetslivserfarenhet.
 • Har ett brinnande intresse för IT-säkerhet och datanätverk.
 • Är obehindrad i svenska, både i tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
 • För tjänsten krävs att du har svenskt medborgskap och utdrag ur belastningsregistret kommer att göras.

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter men centralt för rekryteringsprocessen är ditt intresse för säkerhet och Sectras verksamhetsområde samt din förmåga och vilja att lära dig mer.
 • Har kunskaper i Linux, Unix och/eller olika programmeringsspråk.

Som person är du relationsskapande och tycker det är roligt att träffa nya människor eftersom du kommer jobba mycket direkt mot kund. Du är flexibel och drivande i ditt arbetssätt då det är både stor variation i arbetet samtidigt som du själv måste bidra till att arbetet drivs framåt. Du tycker om problemlösning och du är prestigelös och hugger i där det behövs.

 

Övrig information

 • Placering: Linköping, Mjärdevi.
 • Arbetstider: Dagtid. Beredskap kommer bli aktuellt i tjänsten då verksamheten måste rulla dygnet runt och du kommer då dela denna tillsammans med övriga kollegor i teamet.
 • Resor i tjänsten: Förekommer inom Sverige och Norden.
 • Kontaktuppgifter: Anna Johansson
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin01@academicwork.se under kontorstid.

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Läs mer på www.academicwork.se.

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

 

Information om företaget

Sectra utvecklar och levererar avancerade IT-tjänster inom säkerhet för mobila och fasta plattformar och säkrar industriella miljöer. Sectra är ett av de världsledande företag inom system för säkerhet i kritisk infrastruktur, hantering av mobil säker kommunikation och digitala röntgentjänster. De erbjuder säkerhetslösningar, godkända av EU och NATO, för europeiska myndigheter, försvarsdepartement och andra kritiska funktioner i samhället. Sectra grundades 1978 och har sina rötter i Linköpings universitet. Sectra har kontor i fjorton länder och dessutom genom samarbete med partners över hela världen.