Utvecklare för Machine vision

Jun 12 - 24 2018

Sista ansökningsdag: 2018-06-24

SICK är en världsledande leverantör av sensorer och sensorlösningar för industriella tillämpningar. SICK-koncernen har ca 8000 anställda runt om i världen och huvudkontoret ligger i Waldkirch, Tyskland. SICK i Linköping är kompetenscenter för Machine Vision. Teknikområdet består av 3D-avbildning och mjukvara för bildanalys och visualisering. I mer än 30 år har SICK i Linköping framgångsrikt utvecklat och levererat teknikledande produkter inom 2D och 3D vision, liksom systemlösningar för t ex robotstyrning och kvalitetskontroll. SICK i Linköping har ca 65  anställda och finns i Mjärdevi Science Park.

Vi söker utvecklare för Machine Vision

  • Vill du arbeta med Machine Vision för inbyggda system?
  • Vill du jobba på en av Sveriges bästa arbetsplatser?
  • Vill du se dina idéer och ditt arbete snabbt förverkligas på en världsmarknad?

 

SICK är en av världens största sensortillverkare för områdena automation och autonoma system. På SICK i Linköping ansvarar vi för området ’Machine Vision’ med utveckling inom mjukvara och algoritmer för kameror och 3D-avbildande sensorer. Det går bra för oss och nu söker vi förstärkning inom området Machine Vision.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Som utvecklare inom machine vision kommer du att designa och implementera algoritmer för bildanalys som används i våra 2D och 3D kameror. Vår utveckling sker i C++ och våra sensorer kör Linux. Du kommer att arbeta med programmeringsvana kollegor som med drivkraft och förmåga att få tekniken att fungera på riktigt.

Nyckelord inkluderar bildanalys, machine learning, objektigenkänning, 3D-rekonstruktion, kamerakalibrering, sensorfusion och tracking.

Din profil

För oss är det en självklarhet att du har ett brinnande intresse för algoritmer & machine vision. Vi ser gärna att du har en relevant högskoleutbildning och det är meriterande om du har erfarenhet av mjukvaruutveckling för inbyggda system. Som person är du ambitiös, driven och strävar alltid att utvecklas i din yrkesroll.

Vad erbjuder vi?

Välkommen till en arbetsplats med hög kompetens som präglas av passion för innovation, positiv anda, respekt, tillit och hjälpsamhet. Hos oss råden en stark teamkänsla och ett gott arbetsklimat. Vi genomför årligen olika aktiviteter för att stärka sammanhållningen bland våra anställda. Som anställd hos oss erbjuds du kontinuerlig utveckling inom dina intresseområden. Våra medarbetares hälsa är viktigt för oss och vi deltar därför i flera hälsofrämjande aktiviteter såsom Motionsrace, Mjärdevi-stafetten, innebandy och Blodomloppet. På SICK engagerar vi oss även i viktiga samhällsfrågor där vi just nu deltar i projekt Grön resplan där vi med förändrade resebeteenden ska minska CO2-utsläppen. För närvarande är vi 65 anställda och finns i Mjärdevi science park. Vi har fått utmärkelsen som en av Sveriges Bästa Arbetsplatser vid fyra tillfällen, den senaste i år. Respekt, tillit och en strävan efter att ha balans i livet är viktiga värderingar hos oss.

Ansökan

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta vår personalchef Mikael Sundh på 013-362108. Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan!