Utvecklare sökes till Attentec

Apr 3 - Jun 3

Om företaget:

Attentec är ett IT-konsultföretag som arbetar med mjukvaruutveckling. Våra expertområden är Internet of things och streaming media, och vi utvecklar innovativa lösningar till våra kunder både inhouse och på plats hos kunderna. Vi är ett 60-tal konsulter fördelade på våra kontor i Stockholm, Linköping och Oslo.

 

Om tjänsten:

I rollen som konsult hos Attentec kommer du arbeta med de nyaste teknikerna och utveckla innovativa lösningar till våra kunder. Du kan antingen komma att arbeta inhouse på vårt kontor eller ute hos kund på deras kontor. Uppdragens längd varierar, vilket gör att du kommer få variation i dina arbetsuppgifter. Ett exempel är ett lösningsuppdrag som gjordes åt vår Norska kund GET:

Attentec hjälpte Norska kabel-TV operatören Get att ta sig från linjärt TV-tittande till on-demand. Appar utvecklades för bland annat för Android, iOS och AppleTV för att visa både traditionella TV-kanaler så som NRK och SVT samt utbud från HBO och Disney. Attentec tog även fram ett verktyg för att hantera metadata så som programnamn, beskrivningar, bilder med mera. Verktyget hittar automatiskt avsnitt som saknar data, och prioriterar dem beroende på vilken data som fattas och hur nära det är till sändning. Dessutom kan promos för filmer, serier och eller live-sändingar skapas för visning på webb och i appar.

 

Kvalifikationer:

  • Civil- eller högskoleingenjörsexamen, alternativt likvärdig utbildning.
  • Tidigare arbetslivserfarenhet inom relevant område.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, du kan kommunicera väl i både tal och skrift.
  • Erfarenhet av ett eller flera av följande språk: C, C++, C#, Java, Javascript, Haskell eller Python

Meriterande

  • Erfarenhet av agilt arbetssätt.