Vi söker ingenjörer som vill jobba med komplexa medicinska it-system i en internationell miljö

Jun 15 - 30

Vill du vara med och göra skillnad i vården? Sectra söker ingenjörer med ett stort teknikintresse som vill jobba med komplexa och avancerade IT-system i nära samspel med våra kunder. Vi behöver bli fler, både inom vår tekniska support och inom vår leveransorganisation. Placeringsort är Linköping eller Örebro.

Vi söker duktiga och passionerade medarbetare som älskar det de gör och brinner för att verkligen förstå och hjälpa våra kunder – människor som triggar på att rädda liv. Hos oss får du utmaningar och möter kollegor som gör att du utvecklas både kompetensmässigt och som människa.

Sectra utvecklar och säljer IT-system för vården med inriktning för avdelningar såsom radiologi, mammografi, mikroskopi och ortopedi. Fler än 1700 sjukhus världen över använder våra system och detta gör Sectra till ett världsledande bolag inom hantering av medicinska bilder. Sectra grundades 1978 och har sina rötter i Linköpings Universitet. Vi har kunder i mer än 60 länder och bara på huvudkontoret i Linköping har vi medarbetare från 25 olika länder. Vi är också ett IT-företag där vi har mycket stor andel kvinnor, och en ännu större andel kvinnliga chefer.

Arbetsuppgifter

Hos oss får du djupdyka i tekniken! Förutom Sectras egna avancerade produkter och lösningar, får du jobba med och ständigt lära dig mer om klustrade IT-miljöer, komplexa databaser och integrationer mellan olika vårdsystem.

Tillsammans med duktiga kollegor jobbar du nära våra kunder i främst Skandinavien, men har även ett tätt samarbete med kunder och kollegor i UK och Nederländerna. Arbetet sker till största del från något av våra kontor men ibland även på plats ute hos våra kunder.

Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilket av våra team du tillhör.

Inom support jobbar vi kontinuerligt med att förbättra våra kunders systemmiljöer, övervakar systemmiljöer, ansvarar för avancerad felsökning och problemlösning samt utför mindre uppgraderingar.

Inom leveransorganisationen bedrivs arbetet i projekt, där du ansvarar för olika installations- och migreringsprojekt hos nya och existerande kunder. Du genomför teknisk utbildning för kundernas tekniska personal.

Sectra är ett växande företag, så du kan utgå från att den ena dagen inte är den andra lik. Arbetsuppgifterna varierar mycket och det finns goda möjligheter att utvecklas i din roll och hitta specialområden som just du är intresserad av.

Din profil

Vi förväntar oss att du som söker är välutbildad och smart, men också att du har sinne för humor (då livet är för kort för att inte ha roligt). På Sectra anställer vi dig framför allt för vem du är, inte för vad du gjort tidigare. Det viktigaste är att du passar in som person, delar våra värderingar, delar vår passion att hjälpa våra kunder och att du är snabblärd.

För den här tjänsten har vi följande krav:

 • Civilingenjör, högskoleingenjör eller systemvetare med utmärkta betyg.
 • Flytande i engelska och svenska i tal och skrift.
 • Breda IT-kunskaper och vara intresserad av mjukvara, hårdvara, databaser och nätverk.
 • Du har ett brinnande intresse för Medicinsk IT.
 • Är analytisk och en god problemlösare.

Vi ser det också som en merit om du dessutom:

 • Har kunskap om Microsofts serverplattform, Microsoft IIS och klusterlösningar.
 • Har erfarenhet av och djupare kunskap i MS SQL Server eller Oracle.
 • Har kunskap om virtuella miljöer, t ex VMware.
 • Hanterar fler språk än de ovan (berätta i så fall vilket).
 • Kommer från ett land annat än Sverige.

Som person är du lösningsorienterad och kreativ i ditt sätt att tänka. Du trivs bra i sällskap med andra, både kunder och kollegor. Det är viktigt att du kan kommunicera på ett pedagogiskt sätt. Vidare är du en lagspelare som gillar att samarbeta, lära dig av dina kollegor och har ett positivt sätt att tänka. Du är ödmjuk, rak och ärlig.

Vi värdesätter även om du har engagemang vid sidan av arbetet. Oavsett om du är körsångare, musiker, pilot, bergsbestigare eller flitig idrottsutövare, kommer du garanterat finna flera likasinnade på Sectra.

Vi erbjuder

 • Möjligheten att arbeta med produkter som verkligen gör en positiv skillnad.
 • En miljö med tekniskt avancerade system där patientsäkerhet samt effektiva arbetsflöden är mycket viktiga aspekter.
 • En arbetsplats där du kommer få din röst hörd och där din insats kan göra skillnad.
 • En internationell miljö med möjlighet att arbeta i, eller med, andra länder och kulturer.
 • En professionell arbetsplats med duktiga kollegor, där vi tillsammans har kul på jobbet.

Intresserad?

Skicka din ansökan via e-post så snart som möjligt, dock senast 2017-06-30. Beskriv dig själv och varför just du passar hos oss på Sectra. Bifoga ditt CV samt betyg från universitet/högskola till: jobs.medical@sectra.com

För att din ansökan ska hanteras på rätt sätt, vänligen skriv ”Ingenjör” i ämnesraden i ditt mail.

För frågor angående anställningen, kontakta:
Per Åkerlund
Support Manager
Sectra Imaging IT Solutions AB
Telefon: +46 706 73 53 37
E-mail: per.akerlund@sectra.com

Eller

Catharina Sandberg
Manager Professional Services
Sectra Sverige AB
Telefon: +46 705 50 35 91
E-mail: catharina.sandberg@sectra.com