Lunch menu

Wednesday, June 28

Brödernas kök

  • Soppa
    Sötpotatissoppa toppad med kräftstjärtar och creme fraiche
  • Sallad
    Medelhavssallad med pasta, pestomarinerad mozzarellaost, serranoskinka och grillade grönsaker.

Collegium Restaurang & Konferens

  • Hav
    Ugnsbakad hokifilé med äpple och lök-keso samt örtstompad potatis
  • Gård
    Ost- och salviafylld fläskytterfilé med vitvinsgräddsås och risotto
  • Äng
    Ingefärsglaserad blomkål med äpplekeso och örtstompad potatis
  • Sallad
    Grekisk sallad med fetaost, kyckling och honungsvinegraitte

Restaurang Chili & Lime

  • Fransk färsbiff (svenskt kött)
    med dragonsås & lingon, serveras med potatismos eller kokt potatis
  • Isterband (från hugos chark i Gränna)
    med persiljestuvad potatis & inlagda rödbetor
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Fisk
    sprödbakad torskfilé med dansk remouladsås, serveras med kokt potatis & citron
  • Indisk
    punjabi murgh masala, serveras med ris & raita
  • Veg
    indisk dal thadka
  • Veg
    wokade grönsaker med cashewnötter
  • Veg
    wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås
  • Veg
    samosa-knyten med lättwokade grönsaker & currysås
  • Grill
    kycklingspett, med klyftpotatis eller wokade grönsaker, ris & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Porterstek
    med potatisgratäng & gelé
  • Pastasallad
    med kyckling, bacon & fetaost
  • Veg
    Broccolibiff med potatisgratäng & grilltomat
  • Wok
    Kyckling med thai basilika & ingefära
  • Pasta
    med fläskfilé, salami & soltorkad tomat

Restaurang Matkultur

  • Kyckling
    med kapris och senapsgräddsås samt dragonstekta morötter
  • Veckans kött
    Fläskfile med rostade grönsaker och balsamicosky samt salzinaaioli
  • Veckans under ytan
    Fiskgryta med tomat och fänkål serveras med saffransailoi och krutonger
  • Veckans vegetariska
    Vegetarisk Paella med halloumi och tomataioli

More lunches available at

Wednesday, June 28