Lunch menu

Friday, November 22

Brödernas kök

  • Sallad: Grillad lax med quinoa, stekt kål, broccoli
    tomatsallad och naturell yoghurt

Collegium Restaurang & Konferens

  • Hav: Fiskgryta med purjolök, potatis
    vitt vin och grädde samt örtkrutonger
  • Gård: Wallenbergare på kalvfärs med brynt
    smör, rårörda lingon och potatispuré
  • Äng: Paprika, lök- och kikärtsgryta
    på ruccola samt potatispuré
  • Pasta: Krämig Penne toppad med lax
    spenat och mozzarella
  • Dessert:
    Vi bjuder på hemlagad dessert till kaffe

Restaurang Chili & Lime

  • Grillad svensk ryggbiff med grönpepparsås
    serveras med örtstekt potatis
  • Ugnsgrillad färsk laxfilé med dill-hollandaisesås
    serveras med kokt potatis & lättfrästa haricots verts
  • Indisk: butter chicken
  • Vegan: mixed beans thoran
  • asiatisk lunchbuffé
  • Veg 1: wokade grönsaker med cashewnötter
  • Veg 2: wokade äggnudlar med grönsaker
    samt vårrulle & jordnötssås
  • Veg 3: samosa-knyten med lättwokade
    grönsaker & currysås
  • Grill: kycklingspett, med klyftpotatis
    eller wokade grönsaker, ris & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel
    med bearnaise, rödvinssås & ärtor
  • Tacobuffé med tillbehör
  • Veg: Tacobuffé med quornfärs samt tillbehör
  • Wok: Fläskfilé med jordnötssås
  • Pasta: med salsiccia, grädde, strimlad
    lök & konjak
  • Grill: Hamburgare, Green burgare & kebabtallrik

Restaurang Matkultur

  • Viltburgare från HC Vilt med rostad potatis
    från "slätta" samt syrad kål och äppelslaw
  • Veckans kött: helstekt kalvinnanlår
    med blomkålscreme och rostad potatis samt fänkålssky
  • Veckans under ytan: Spättafile med ragu
    på fänkål, potatis och babyspenat samt citron och lagerbladssås
  • Veckans Green Friday: Rostade lättrökta morötter
    med potatisterrine, ärthummus och citronyoghurt

La Fontana

  • Grillade biffar i en italiensk tomatsås
    innehållandes ärtor, morot, färsk basilika och tomatklyftor
  • Husets grillade kycklingspett med stekt potatis
    och vitlökssås

Scandic Väst

  • Vitlök, ingefära & chili marinerad kalv cuvette
    serveras med rödvinssky
  • Smörstekt torsk serveras med sidfläsk
    & rödvinssås
  • Vegetarisk lasagne

P2 Restaurang & Catering

  • GREEN FRIDAY – Morot- och rödbetsbiff
    med rostad palsternacka och örtcreme
  • Fläskfilégryta med lök, svamp
    och gorgonzola
  • Varmrökt lax med kall dill- och romsås
    samt kokt potatis
  • Pasta Carbonara
  • Räksallad med sparris och ägg
  • Kycklingsallad med Caesardressing

YATAI by ShinNori

HG PopUp

Viktors bakficka

  • Bakad kummel, yuzubakad fänkål, potatis-
    & blomkålspuré, vispat brynt smör
  • Pulledpork taco, rawfood, srirachamajonnäs
    koriander
  • Burgare – Entrecotekappa/Bringa/Högrev
    Ädelost, dijonnäs, bifftomat, gul lök, brioche, sötpotatispommes
  • Vegetarisk: Pepparrostad rödbeta, dragon, friterad lök

Pinoccio

  • Panerad schnitzel med stekt potatis
    och bearnaisesås
  • Grill buffé
Friday, November 22