Lunch of the day

Wednesday, 29 October

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, sojamarinerad kyckling, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Egengjorda köttbullar (svensk blandfärs)

    med gräddsås & lingon, serveras med pressgurka & potatismos eller kokt potatis

  • Isterband från Nässjö Chark

    serveras med inlagda rödbetor & dillstuvad potatis

  • Ugnsbakad laxfilé

    med dill-majonnäs,
serveras med kokt potatis

  • Poké bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetarisk: wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Vegetarisk: wokade äggnudlar

    med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Nattbakad kotlett

    med madeirssky, chipotlemajjo & strimlad råstekt potatis

  • Bräckt laxfilé

    med Sandefjordsås & kokt potatis

  • Veg: Pasta "Quattro Fromagio"

    med spenat & rostade hasselnötter

  • Pasta: med strimlad biff & gorgonzola
  • Wok: Fläskfilé

    med jordnötssås

  • Sallad: Räkor

    med pärlcoscos, ägghalva & dill

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • La Fontana special grekisk grillbuffé:

    Souvlaki på fläsk, koftaki, kycklingspett, med grekisk sallad, rostad potatis med rosmarin och klyft

  • Veckans sallad: Halloumisallad
  • Dagens pizza: Vega Bianca

    créme fraiche, mozzarella, valnötter, färsk champinjoner, paprika, oliver, honung, parmesan, ruccola

Pinoccio

  • Pannbiff

    serveras med löksky, kokt potatis, brunsås, lingon och gröna ärtor

  • Huset nötfärslasagne

    med gräddost och riven ost

Universitetsklubben

  • Vegetarisk gulasch

    med potatis samt crème fraiche

  • Bouillabaisse

    serveras med kokt potatis samt aioli

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Fläskschnitzel från Skänninge

    potatis, haricot verts, svampsås

  • Dagens grönt: Sojastekt ostronskivling

    stekt ris, ägg, sesam, asiatisk kålsallad, misomajonnäs

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Kycklingsallad

    grönkål, hyvlade rödbetor, bacon, prästost, picklad lök, krutonger, kryddig pumpa, svartpepparaioli

  • Veckans dessert: Chokladmousse

    kola, brownie, salt mandel

Pegs & Tails

  • Dagens 1: Viltfärsbiff

    Serveras med skogssvampssås

  • Dagens 2:
  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med romsås, picklad gurka och kokt potatis

  • Räksallad

    Serveras med rhode island, grönsaker, picklad rödlök samt nykokt ägg från Ås-gård

Wednesday, October 29