Lunch of the day

Wednesday, 14 May

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, sojamarinerad kyckling, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Egengjorda köttbullar (svensk blandfärs)

    med gräddsås & lingon, serveras med pressgurka & potatismos eller kokt potatis n

  • Kycklingpiccata (ostpanerad kycklingfilé)

    serveras med tomatsås & ris

  • Egenpanerad torskfilé

    med
chili- & limemayo, serveras med
kokt potatis & citron

  • Poke Bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: wokade äggnudla

    wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill: kycklingspett

    med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Örtmarinerad helstekt fläskfilé

    med strimlad råstekt potatis & konjaksgräddsås

  • Fish and chips med stekt panerad spätta

    remouladsås, pommes eller kokt potatis

  • Veg: Falafel med remouladsås & pommes
  • Pasta: "Alfredo"

    med kyckling, grädde, vitlök, parmesan & spenat

  • Wok: Kyckling "Paneng"

    med röd curry & cocosmjölk

  • Sallad: Räkor & fetaost med Red hot chili
  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Vi tänder grillen! La fontana special grillbuffé

    Kycklinglårfilé, Souvlaki på fläskkarré, bifteki, pommes, klyftpotatis, fem olika orientalisk mezor

  • Veckans sallad: Kebabsallad
  • Dagens pizza: Vega Bianca

    créme fraiche, mozzarella, valnötter, färsk champinjoner, paprika, oliver, honung, parmesan, ruccola

Pinoccio

  • Panerad fläskkotlett

    serveras med stekt potatis, grönsaker och bearnaise

  • Dipollo pasta

    med kyckling, svamp och krämig grädde

Universitetsklubben

  • Biff med bambuskott serveras med ris
  • Rödcurrygryta med tofu serveras med ris

Stångs Mjärdevi

  • Dagens grönt: Saltbakad rotselleri

    lins- och tomatraguu, fänkål, örter, hasselnötter

  • Dagens rätt: Älgskavsgryta

    potatispuré, gräslök, svamp, pepparrot, egensaltad gurka

  • Stångs Wallenbergare

    potatis- och palsternackspuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Räksallad

    glasnudlar, morot- och kålssalad, sesam, salladslök, jordnötter, chilimajonnäs

  • Veckans dessert: Prinsesstårta i glas

    sockerkaka, vaniljkräm, hallon från skedevi, marsipan

Pegs & Tails

  • Dagens 1: Kycklingfilé alla Jakob

    Serveras med ris

  • Dagens 2: Oxbringa

    Serveras med smörad pepparrot- och persiljesås och kokt potatis

  • Grön- och vitsparris risotto med västerbottenost
  • Varmrökt lax smaksatt med chili och lime

    Serveras med romsås och kokt potatis

  • Räksallad

    Serveras med rhode island, grönsaker samt nykokt ägg från Ås-gård

  • Veckans fisk: Stekt strömming

    Serveras med brynt smör, kapris & kokt potatis

Wednesday, May 14