Lunch of the day

Wednesday, 4 June

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, sojamarinerad kyckling, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Fransk färsbiff (svensk blandfärs)

    med gräddsås & lingon, serveras med pressgurka 
& potatismos eller kokt potatis

  • Isterband från Nässjö Chark

    serveras med inlagda rödbetor
& dillstuvad potatis

  • Gravad laxilé

    med hovmästaresås,
serveras med dillstuvad potatis

  • Poké bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: wokade äggnudlar

    med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill: kycklingspett

    med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans högrevsburgare

    med bröd, pommes/stekt potatis, colelsaw, saltgurka & tillbehör

  • Ugnstekt laxfilé

    med stuvad bladspenat, grilltomat, kokt eller stekt potatis

  • Veg: Rödbetsburgare

    med chevre, bröd, pommes/stekt potatis, coleslaw, saltgurka & tillbehör

  • Pasta: Spaghetti Carbonara (bacon)
  • Wok: Fläskfilé

    fräst i sesamolja, vitlök & färsk röd chili

  • Sallad: Kyckling

    med bacon & parmesan

  • Grillen serverar

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • La Fontana special grillbuffé

    Grillad entrecote, kycklinglårfilé, bifteki med ugnsbakad potatis och klyftpotatis

  • Veckans sallad: Kebabsallad
  • Dagens pizza: Vega Bianca

    créme fraiche, mozzarella, valnötter, färsk champinjoner, paprika, oliver, honung, parmesan, ruccola

Pinoccio

  • Fläskkotlettschnitzel

    serveras med stekt potatis och bearnaisesås

  • Vegetarisk pasta

    med tagliatelle pasta och färska grönsaker

Universitetsklubben

  • Lins & grönsaksgryta

    serveras med bulgur

  • Köttfärslimpa

    serveras med kokt potatis samt soltorkad tomatsås

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Fläskschnitzel från Skänninge

    potatis, kapris, babyspenat, kryddsmör, rödvinssås

  • Dagens grönt: Bakad blomkål

    svensk quinoa, gulärtshummus, örtsallad, chimichurri

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis- och palsternackspuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Räksallad

    sallad, sparris, rädisa, ägg, krutonger, tomat, picklad lök, citronmajonnäs

  • Veckans dessert: Prinsesstårta i glas

    sockerkaka, vaniljkräm, hallon från skedevi, marsipan

Pegs & Tails

  • Dagens 1: Plommonspeckad karré

    Serveras med äppelcider gräddsås samt kokt potatis

  • Dagens 2: Bolognas

    Serveras med färsk tagliatelle samt nyriven parmesan

  • Stekt strömming

    Serveras brynt citronsmör, rårörda lingon samt kokt potatis

  • Varmrökt lax smaksatt med chili&lime

    Serveras med romsås och kokt potatis

  • Räksallad

    Serveras med rhode island, grönsaker samt nykokt ägg från Ås-gård

Wednesday, June 4