Dagens lunch

fredag, 21 mars

Brödernas kök

  • Poké Bowl

    Ris, Rå Laxfilé, picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök,salladslök, sesamfrön, srirachamaj

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Schweizerschnitzel cordon bleu (ost- och skinkfylld)

    med bearnaisesås, serveras med gröna ärtor och stekt potatis

  • Ugnsgrillad laxfilé

    med skagensås, serveras med äpple- och fänkålsallad samt kokt potatis

  • Poke Bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: Wokade äggnudlar

    med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

  • Poke Bowl

    yakiniku / kyckling / vegetarisk

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel

    med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes/stekt potatis

  • Dill- och senapsglacerad laxfilé

    med dillstuvad potatis

  • Veg: Pan Pizza "Vegetaria"

    med tomat- och löksallad

  • Pasta

    med kyckling, spenat, vitlök och grädde

  • Kycklingwok

    med färsk chili och cocosmjölk

  • Räksallad

    med fetaost och lime

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • La fontana special schnitzel buffé

    Husets fläskschnitzel, kyckling schnitzel med pommes/klyftpotatis

  • Veckans sallad: Kebabsallad
  • Dagens pizza: Gorgonzola Pizza

    fläskfilé, champinjoner, jalapeno, färska paprika, gorgonzolaost, parmesan och ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1 – 34
  • Tallrik, sallader och rulle

    kebab, kyckling eller falafel

  • Pannbiff

    kokt potatis, inlagd gurka, lingon, gräddsås

  • Smörstek fiskfilé

    med kokt potatis och remouladsås

Universitetsklubben

  • Vegetarisk moussaka
  • BBQ bakad kotlettrad

    serveras med rostade potatis samt timjanssås

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Högrevschili på kött från Valdemarsvik

    lökris, picklad tomat, örtgräddfil

  • Dagens grönt: Friterad risottokrokett

    tomat- och linsragu, ruccolla, mandel, parmesan

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis- och palsternackspuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Varmrökt laxsallad

    potatissallad, senapsvinägrette, picklad lök, ägg, gul morot, kavring, ramslöksmajonnäs

  • Veckans dessert: Prinsesstårta i glas

    sockerkaka, vaniljkräm, hallon från skedevi, marsipan

Pegs & Tails

  • Villtfärsbiff

    Serveras med skogssvamp sås

  • Gulaschsoppa samt Mankans vaniljpannkakor

    Serveras med hjortronsylt och grädde

  • Pocherad spetta

    Serveras med hummer och tryffel sås samt vit sparris och kokt potatis

  • Tortellini

    Med ricotta och spenat samt gräddkoktsvartkål

  • Varmrökt lax smaksatt med chili och lime

    Serveras med romsås, press gurka och kokt potatis

  • Räksallad med handskalade räkor

    Serveras med rhode island, grönsaker samt nykokt ägg från Ås-gård

fredag, mars 21