Lunch of the day

Tuesday, 20 May

Brödernas kök

  • Burritobowl

    Ris, kycklingfajitas, mangosalsa och yoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Raggmunk

    med stekt fläsk & lingon

  • Stekt fläsk

    med löksås & kokt potatis

  • Tagliatelle med kyckling

    timjan, purjulök,
krämig paprikasås & vitlök, samt toppad med grana padano

  • Egenpanerad flundra

    med tartarsås, serveras med kokt potatis & citron

  • Poke bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Veg: wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: wokade äggnudlar

    med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill: kycklingspett

    med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Raggmunk

    med stekt fläsk & lingon

  • Stekt fläsk

    med löksås & kokt potatis

  • Grillad ostgratinerad kycklingfilé

    med tzatziki, balsamicosky & stekt kulpotatis

  • Veg: Raggmunk

    med lingonkeso

  • Veg: Ostgratinerade grönsaksbiffar

    med tzatziki & stekt kulpotatis

  • Pasta: Spaghetti Bolognese

    med riven ost

  • Wok: Fläskfilé med grön curry & cocosmjölk
  • Sallad: Kyckling med bacon & pasta
  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Huset fläskschnitzel

    med smörstekt potatis och bearnaisesås/champinjonsås. Ugnsbakad lax med kokt potatis och remouladsås

  • Pulled beef

    med ris

  • Veckans sallad: Kebabsallad
  • Dagens pizza: Parma bianca

    creme fraiche, mozzarella, chevreost, valnötter, honung, parmesan, lufttorkad skinka, ruccola

Pinoccio

  • Huset raggmunk

    med stekt fläsk samt lingon

  • Friterad fiskfilé (pangasius)

    med pommes och dillsås

Universitetsklubben

  • Saffransdoftande kikärtsgryta

    serveras med couscous

  • Helstekt kotlettrad

    serveras med rostad potatis samt timjanssås

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Färsbiffar på kött från Östergötland

    rostad potatis, picklad lök, tzatziki

  • Dagens grönt: Betor

    havreris, bakade tomater, picklad lök, örtsallad, färskostkräm

  • Stångs klassiker: Stångs Wallenbergare

    potatis- och palsternackspuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Kycklingsallad

    roman, krutonger, picklad lök, körsbärstomat, bacon, parmesan, vitlökskräm

  • Veckans dessert: Prinsesstårta i glas

    sockerkaka, vaniljkräm, hallon från skedevi, marsipan

Pegs & Tails

  • Dagens 1: Helstekt karré

    Serveras med skysås, bearnaisesås samt stekt potatis

  • Dagens 2: Köttbullar med gräddsås

    Serveras med potatispuré samt rårörda lingon

  • Veckans green: Spenat & ricotta-fylld tortellini

    Med het tomatsås med soltorkade tomater samt oliver

  • Veckans fisk: kommer inom kort
  • Varmrökt lax smaksatt med chili och lime

    Serveras med romsås och kokt potatis

  • Räksallad

    Serveras med rhode island, grönsaker samt nykokt ägg från Ås-gård

Tuesday, May 20