Lunch of the day

Tuesday, 26 August

Brödernas kök

  • Burritobowl

    Ris, kycklingfajitas, mangosalsa och yoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Raggmunk

    med svenskt stekt fläsk & lingon

  • Svenskt stekt fläsk

    med löksås & kokt potatis

  • Krämig fläskfilépasta

    med champinjoner,
tryffelolja, timjan, purjolök & vitlök,
samt toppad med grana padano

  • Egenpanerad flundra

    med
tartarsås, serveras
med färskpotatis & citron

  • Poké bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Veg: wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: wokade äggnudlar

    med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill: kycklingspett

    med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Raggmunk

    med stekt fläsk & lingon

  • Stekt fläsk

    med löksås & kokt färskpotatis

  • Kycklingspett

    med chilibearnaise, BBQ-sås & friterad klyftpotatis

  • Veg: Raggmunk

    med lingonkeso

  • Pasta: Spaghetti Bolognese

    med riven ost

  • Wok: Kyckling "Paneng"

    med röd curry & cocosmjölk

  • Sallad: Räkor

    med matvete & ost

  • Grillen serverar

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Huset fläskschnitzel

    med smörstekt potatis och bearnaisesås/champinjonsås

  • Baconlindad kycklingfilé

    med ugnsbakad potatis, gräddsås och lingonsylt

  • Kåldolmar

    med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt

  • Veckans sallad: Halloumisallad
  • Dagens pizza: Parma bianca

    creme fraiche, mozzarella, chevreost, valnötter, honung, parmesan, lufttorkad skinka, ruccola

Pinoccio

  • Husets raggmunk

    med stekt fläsk samt lingon

  • Smörstekt fiskfilé

    med pommes och remouladsås

Universitetsklubben

  • Ricotta & Spenat cannelloni

    serveras med tomatsås

  • Pankopanerad fisk

    serveras med kokt potatis samt dansk remouladsås

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Köttfärslimpa på kött från Östergötland

    potatispuré, rårörda svarta vinbär, kantarellsås

  • Dagens grönt: Kroppkakor

    svamp, grönkål, lingon, brynt smör

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Räksallad

    dillslungad pasta, grönkål, picklad lök, rostade frön, tomater, aioli

  • Veckans dessert: Färskostkräm, citronmousse, hallon

Pegs & Tails

  • Dagens 1: Kalops på högrev

    Serveras med kokt potatis

  • Dagens 2: Presenteras inom kort
  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med romsås, picklad gurka och kokt potatis

  • Räksallad

    Serveras med rhode island, grönsaker, picklad rödlök samt nykokt ägg från Ås-gård

  • Grekisk sallad

    Med Halkidiki-Oliver, rödlök, fetaost samt vinägrett

Tuesday, August 26