Lunch of the day

Wednesday, 17 September

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, sojamarinerad kyckling, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Pannbiff (svensk blandfärs)

    med svampsås & lingon, serveras med saltgurka & potatismos eller färskpotatis

  • Biff stroganoff

    med färska champinjoner, serveras med creme fraiche, saltgurka
& ris

  • Ugnsgrillad laxfilé

    med
 dillmajonnäs, serveras
med färskpotatis & citron

  • Poké bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: wokade äggnudlar

    med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill: kycklingspett

    med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • BBQ-färsbiff av högrev

    med aioli, BBQ-sås, picklad rödlök, coleslaw & vitlöksstekt potatis

  • Parmesangratinerad laxfilé

    med tomat-& olivcreme samt kokt potatis

  • Veg:

    Grönsaksbiffar med aioli, picklad rödlök, coleslaw & vitlöksstekt potatis

  • Pasta:

    med salsiccia, sambal oelek, vitlök & chil

  • Wok:

    Kyckling med mango, lime & chili

  • Sallad:

    Räkor med fetaost & pasta

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Vi tänder grillen! La Fontana special grekisk buffé:

    Souvlakispett, kycklingspett och bifteki med rostad potatis med rosmarin, potatisgratäng m.m.

  • Veckans sallad: Halloumisallad
  • Dagens pizza: Vega Bianca

    créme fraiche, mozzarella, valnötter, färsk champinjoner, paprika, oliver, honung, parmesan, ruccola

Pinoccio

  • Panerad fläskkotlett

    serveras med stekt potatis och bearnaise sås

  • Pasta dipollo

    med kyckling, champinjoner, krämig grädde och riven ost

Universitetsklubben

  • Kikärtsgryta

    med kokosgrädde serveras med couscous

  • Sprödbakad sejfilé

    serveras med kokt potatis & remouladsås

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Fläskschnitzel från Skänninge

    potatis, grönkål, lök, kantarellsmör, rödvinssås

  • Dagens grönt: Råstekt broccoli

    linscurry, potatis, rotfrukter, örtsallad

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Chilimarinerade räkor

    glasnudlar, vitkål, vårlök, groddar, koriander, jordnötter, lime- och ingefärsmajonnäs

  • Veckans dessert: Citronmousse

    sockerkaka, hallon

Pegs & Tails

  • Dagens nr 1: Rotmos med oxbringa

    Serveras med grovkornig senapssås

  • Dagens nr 2: Raggmunk

    Med stekfläsk samt lingongrädde

  • Varmrökt lax med chili & lime

    erveras med romsås, picklad gurka och kokt potatis

  • Räksallad

    Serveras med rhode island, grönsaker, picklad rödlök samt nykokt ägg från Ås-gård

  • Grekisk sallad

    Med Halkidiki-Oliver, rödlök, fetaost samt vinägrett

Wednesday, September 17