Lunch of the day

Wednesday, 1 October

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, sojamarinerad kyckling, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Grönpepparbiff (svensk blandfärs)

    med
gräddsås & lingon, serveras med saltgurka & potatismos eller kokt potatis

  • Ugnsgratinerad falukorv

    fylld med äpple, bostongurka & senap,
serveras med potatismos

  • Ugnsgrillad laxfilé

    med
chili- & limemayo, serveras
med kokt potatis

  • Poké bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetarisk: wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Vegetarisk: wokade äggnudlar

    med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill: kycklingspett

    med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Pannbiff

    med potatismos, skogssvampsås, lingon & inlagd gurka

  • Stekt strömming

    med potatismos & skirat smör

  • Veg: Pan Pizza "Vegetaria"

    med tomat-& olivsallad

  • Pasta: med kyckling

    grädde, spenat, vitlök & parmesan

  • Wok: Fläskfilé

    fräst i sesamolja, vitlök & färsk grön chili

  • Sallad: Kyckling

    med bacon & vitlökssås

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Vi tänder grillen! La Fontana special grekisk buffé:

    Hel Kyckling, fläskkarré, bifteki och korv med rostad potatis med rosmarin, klyftpotatis.

  • Veckans sallad: Halloumisallad
  • Dagens pizza: Vega Bianca

    créme fraiche, mozzarella, valnötter, färsk champinjoner, paprika, oliver, honung, parmesan, ruccola

Pinoccio

  • Fläskkotlett schnitzel

    serveras med stekt potatis. bearnaisesås och rödvinsås

  • Husets lasagne på nötfärs

    med gräddost och riven ost

Universitetsklubben

  • Böngryta

    med blomkål och citron serveras med bulgur

  • Klassisk lasagne

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Fläskschnitzel från Skänninge

    rostad potatis, kapris, picklad lök, svampsås

  • Dagens grönt: Sojastekt portabello

    nudelsallad, ingefärspicklad kål- och morot, jordnötter, lime- och chilimajonnäs

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Räksallad

    pasta, grönkålspesto, morotscrudité, dill, fänkål, citronmajonnäs

  • Veckans dessert: Chokladmousse

    kola

Pegs & Tails

  • Dagens 1: Kålpudding med gräddsås och rårörda lingon

    Serveras med kokt potatis

  • Dagens 2: Mankans raggmunk

    Serveras med lingongrädde

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med romsås, picklad gurka och kokt potatis

  • Räksallad

    Serveras med rhode island, grönsaker, picklad rödlök samt nykokt ägg från Ås-gård

  • Grekisk sallad

    Med Halkidiki-Oliver, rödlök, fetaost samt vinägrett

  • Spenat och ricottafylld canneloni

    Serveras med tomatsås och nyligen parmesanost

Wednesday, October 1