Lunch of the day

Monday, 27 October

Brödernas kök

  • Shawarmabowl

    Ris, grillad kyckling, tomat och lök-sallad, hummus och myntayoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Viltskavsgryta (hjort, älg, ren)

    enbär, timjan, kantareller, lingon, soja & grädde, serveras med potatismos, ris eller kokt potatis

  • Grillad kycklingklubbfilé

    med chili-yoghurt, serveras med bulgur blandat med lättwokade färska grönsaker

  • Egenpanerad torskfilé

    med
 dill- & picklesmajonnäs, serveras
 med kokt potatis & citron

  • Poké bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetarisk: wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Vegetarisk: wokade äggnudlar

    med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Fish and chips

    med spätta, remouladsås, pommes eller kokt potatis

  • Kreolsk fläskfilégryta

    med ölkorv samt ris

  • Veg: Stekt panerad zucchini

    med remouladsås, pommes eller kokt potatis

  • Pasta: med kyckling

    sabal oelek, grädde, vitlök & parmesan

  • Wok: Kyckling

    med färsk ingefära & chili

  • Sallad: Räkor

    med matvete, ägghalva & lime

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Chili con carne

    med ris

  • Texas chiligryta

    med ris

  • Panerad flundrafilé

    med stekt potatis och remouladsås

  • Veckans sallad: Halloumisallad
  • Dagens pizza: La mafia

    champinjoner, oliver, salami & ruccola

Pinoccio

  • Kycklingfiléspett

    serveras med currysås och ris

  • Smörstekt fiskfilé

    serveras med kokt potatis och remouladsås

Universitetsklubben

  • Wokade nudlar

    med Grönsaker & tofu

  • Chicken tikka masala

    serveras med ris

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Kryddrostat svenskt kycklinglår

    "ceasarpotatissallad", picklad lök, parmesan, bacon från Skänninge, romansallad, aioli

  • Dagens grönt: Rödbetsrisotto

    bakade betor, smulad getost, örtsallad, rostade hasselnötter, brynt smör

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Kycklingsallad

    grönkål, hyvlade rödbetor, bacon, prästost, picklad lök, krutonger, kryddig pumpa, svartpepparaioli

  • Veckans dessert: Chokladmousse

    kola, brownie, salt mandel

Pegs & Tails

  • Kokt kalv med söt syrlig dillsås

    Serveras med kokt potatis

  • Merquez

    Serveras med ljummen potatissallad samt grovkornig senaps cream

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med romsås, picklad gurka och kokt potatis

  • Räksallad

    Serveras med rhode island, grönsaker, picklad rödlök samt nykokt ägg från Ås-gård

Monday, October 27