Lunch of the day

Monday, 8 September

Brödernas kök

  • Shawarmabowl

    Ris, grillad kyckling, tomat och lök-sallad, hummus och myntayoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Dijongryta

    högrev med kantareller, dijonsenap, grädde, örter & soja, serveras med ris eller färskpotatis

  • Grillad kycklingfilé

    med chili-yoghurt,
serveras med bulgur blandad med lättwokade färska grönsaker

  • Egenpanerad flundra

    med västkustsås (räkor, rom, crabfish), serveras
med färskpotatis & citron

  • Poké bowl: vietnamesisk eller japansk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: wokade äggnudlar

    med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill: kycklingspett

    med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Fish and chips

    med spätta, remouladsås, pommes eller kokt potatis

  • Pannbiff

    med potatismos, gräddsås, lingon & pressgurka

  • Veg: Falafel

    med pommes & remouladsås

  • Pasta:

    med strimlad biff i gorgonzolasås

  • Wok: Kyckling

    med mango, sweet chili & färsk röd chili

  • Sallad: Räkor

    med matvete & örter

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Lammspett

    med ugnsbakad potatis och tzatziki

  • Baconlindad kycklingfilé

    med stekt potatis och champinjonsås

  • Fläskfilégryta

    med krämig sås, grönsaker och ris

  • Veckans sallad: Halloumisallad
  • Dagens pizza: La mafia

    champinjoner, oliver, salami & ruccola

Pinoccio

  • Kycklingspett

    serveras med stekt potatis, wokad grönsaker och tzatiki

  • Skärgärdstorskfilé

    med kokt potatis och skagenröra

Universitetsklubben

  • Vegetarisk schnitzel

    serveras med rostad potatis samt kaprissmör

  • Fläskschnitzel

    serveras med rostad potatis, kaprissmör samt bearnaisesås

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Pulled pork på östgötsk karré

    paprikarostad potatis, sotad tomat, majs- och jalapenokräm

  • Dagens grönt: Gnocchi

    romanescokål från Hermelins, fänkålscrudité, linser, vitlökskräm

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Räksallad
  • Veckans dessert: Rabarberkompott

    havresmulor, färskost

Pegs & Tails

  • Dagens 1: Helstekt karré

    Serveras med kokt potatis samt plommongräddsås

  • Dagens 2: Merquez (lammkorv)

    Serveras med ljummen potatissallad samt rödvinssky

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med romsås, picklad gurka och kokt potatis

  • Räksallad

    Serveras med rhode island, grönsaker, picklad rödlök samt nykokt ägg från Ås-gård

  • Grekisk sallad

    Med Halkidiki-Oliver, rödlök, fetaost samt vinägrett

Monday, September 8