Lunch of the day

Tuesday, 7 October

Brödernas kök

  • Burritobowl

    Ris, kycklingfajitas, mangosalsa och yoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Raggmunk

    med stekt fläsk & lingon

  • Stekt fläsk

    med löksås & kokt potatis

  • Tagliatelle

    med kyckling, timjan, purjolök,
vitlök & krämig paprikasås, samt
toppad med grana padano

  • Egenpanerad gösfilé

    med skagensås, serveras
med kokt potatis & citron

  • Poké bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetarisk: wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Vegetarisk: wokade äggnudlar

    med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Raggmunk

    med stekt fläsk & lingon

  • Stekt fläsk

    med löksås & kokt potatis

  • Grillad kycklingfilé

    gratinerad med parmesan & soltorkad tomat samt tzatziki & balsamicosky

  • Veg: Raggmunk med lingonkeso
  • Pasta: Spaghetti Bolognese med riven ost
  • Wok: Fläskfilé med jordnötssås
  • Sallad: Ost-& skinka med pasta & tapenad
  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Huset fläskschnitzel

    med smörstekt potatis och bearnaisesås/champinjonsås

  • Baconlindad kycklingfilé

    med stekt potatis och champinjonsås

  • Köttfärslimpa

    med kokt potatis och gräddsås & lingonsylt

  • Veckans sallad: Halloumisallad
  • Dagens pizza: Parma bianca

    reme fraiche, mozzarella, chevreost, valnötter, honung, parmesan, lufttorkad skinka, ruccola

Pinoccio

  • Husets raggmunk

    med stekt fläsk samt lingon

  • Friterad fiskfilé

    serveras med pommes och dillsås

Universitetsklubben

  • Krämig svamprisotto
  • Stekt fläsk

    serveras med kokt potatis, löksås samt lingon

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Färsbiff på kött från Östergötland

    potatispuré, bacon, purjolök, svamp, rödvinssky

  • Dagens grönt: Variation på betor från Östergötland

    havreris, smulad getaost från Löt, picklade hallon från Skedvi, saltrostade frön

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Varmrökt laxsallad

    fransk potatissallad, gulbetor, picklad gurka, kavringskrisp, krondillsmajonnäs

  • Veckans dessert: Prinsesstårta i glas

    Rabarberkompott, havresmulor, färskost

Pegs & Tails

  • Dagens 1: Köttbullar

    Serveras med gräddsås, rårörda lingon och kokt potatis

  • Dagens 2: Skink- och ädelostsås

    Serveras med färsk tagliatelle samt nyriven parmesan

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med romsås, picklad gurka och kokt potatis

  • Räksallad

    Serveras med rhode island, grönsaker, picklad rödlök samt nykokt ägg från Ås-gård

  • Grekisk sallad

    Med Halkidiki-Oliver, rödlök, fetaost samt vinägrett

Tuesday, October 7