Lunch of the day

Friday, 31 October

Brödernas kök

  • Poké bowl

    Ris, Rå Laxfilé, picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök,salladslök, sesamfrön, srirachamaj

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Grillad svensk rostbiff

    med rödvinssås, serveras med lättfrästa haricots verts, rostad lök & potatisgratäng

  • Ugnsgrillad laxfilé

    med sås på äpple, gurka, dill & pepparrot, serveras med kokt potatis

  • Poké bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetarisk: wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Vegetarisk: wokade äggnudlar

    med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel

    med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes eller stekt färskpotatis

  • Viltskavsgryta från Värna

    med kantareller, champinjoner, rött vin, lök, gelé & ris

  • Veg: Grönsaksbiffar

    med bearnaise, ärtor & pommes eller stekt potatis

  • Pasta: Spaghetti Bolognese

    med riven ost

  • Wok: Kyckling

    med cocosmjölk & chili

  • Sallad: Räkor & fetaost
  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • La Fontana special orientalisk grillbuffé:

    Shish kebab, kycklingspett, lammspett med fem olika mezor, rostad potatis med rosmarin, klyftpotatis

  • Veckans sallad: Halloumisallad
  • Dagens pizza: Gorgonzola pizza

    fläskfilé, champinjoner, jalapeno, färska paprika, gorgonzolaost, parmesan och ruccola

Pinoccio

  • Helstekt fläskfilé

    serveras med potatisgratäng och gräddsås

  • Smörstekt spätta

    med grönsaker, kokt potatis och dillsås

Universitetsklubben

  • Vegetarisk pasta

    med pesto, blomkål samt broccoli

  • Kalkonbiffar

    serveras med kokt potatis samt senap & dragonsås

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Nattbakad oxbringa

    rotfrukter, babyspenat, picklad lök, vispad senap- och pepparotskräm

  • Dagens grönt: Raggmunk

    grönkål, svamp, äpple, brynt smör, lingon

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Kycklingsallad

    grönkål, hyvlade rödbetor, bacon, prästost, picklad lök, krutonger, kryddig pumpa, svartpepparaioli

  • Veckans dessert: Chokladmousse

    kola, brownie, salt mandel

Pegs & Tails

  • Dagens 1: Skomakarlåda på ryggbiff

    Med purjolök, svamp, bacon Serveras med potatispuré och rödvinssky

  • Dagens 2:
  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med romsås, picklad gurka och kokt potatis

  • Räksallad

    Serveras med rhode island, grönsaker, picklad rödlök samt nykokt ägg från Ås-gård

Friday, October 31