Dagens lunch

onsdag, 20 november

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Baconfylld färsbiff (svensk blandfärs)

    med stekt lök, gräddsås och lingon, serveras med potatismos eller kokt potatis

  • Ugnsbakad laxfilé

    med räkor och dill
i citronsås, serveras med potatismos eller kokt potatis

  • Poke bowl

    Vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt: Wokade grönsaker

    Med cashewnötter

  • Vegetariskt: Wokade äggnudlar

    Med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    Med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Kålpudding

    med gräddsås, kokt potatis och lingon

  • Kyckling Faijtas

    med ris, tortilla, nachos och guaqamole

  • Veg: Grönsaks Faijtas

    med ris, tortilla, nachos och guaqamole

  • Pasta

    med rökt lax i gräslökssås

  • Wok: Fläskfilé

    med jordnötssås

  • Räksallad

    med kräftstjärtar med matvete, citron och ägghalva

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Högrevsfärsbiffar

    med kokt potatis och grönpepparsås

  • Stekt fläskfilé

    med potatisgratäng och bearnaisesås

  • Panerad spättafilé

    med kokt potatis och remouladsås

  • Veckans sallad: Grekisk sallad
  • Dagens pizza: Vega Bianca

    créme fraiche, mozzarella, valnötter, färsk champinjoner, paprika, oliver, honung, parmesan, ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1–39
  • Tallrik, sallader och rulle

    Kebab, kyckling eller falafel

  • Lasagne

    med gräddost

  • Pasta Carbonara

    med bacon och riven ost

Universitetsklubben

  • Mangochutney & currybakad blomkål

    serveras med bulgur

  • Kålpudding

    serveras med kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Fläskschnitzel från Skänninge

    stekt potatis, haricot verts, svampsås

  • Dagens grönt: Risotto

    rostade betor, grönkål, smulad getaost från Löt

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Räksallad

    chilimarinerade räkor, glasnudlar, picklad rödkål, sesamfrö, vårlök, groddar, kimchimajonnä

  • Veckans dessert: Blåbärskompott

    brynt smörkaka, citronkräm

Pegs & Tails

  • Skånsk Kalops på högrev

    Serveras med kokt potatis

  • Veckans fisk
  • Trattkantarell risotto

    Serveras med färsk parmesan

  • Varmrökt lax med chili och lime

    Serveras med kokt potatis, dill- och romsås

  • Sallad med handskalade räkor

    Ägg från Ås-gård och picklad rödlök

onsdag, november 20