Dagens lunch

tisdag, 19 november

Brödernas kök

  • Burritobowl

    Ris, kycklingfajitas, mangosalsa och yoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Raggmunk

    Med stekt fläsk och lingon

  • Stekt fläsk

    Med löksås och kokt potatis

  • Linguine med kyckling

    chili, lime,
purjolök och vitlök, samt
toppad med grana padano

  • Egenpanerad gösfilé

    med västkustsås
(räkor, rom, crabfish), serveras med kokt potatis och citron

  • Poke bowl

    Vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt: Wokade grönsaker

    Med cashewnötter

  • Vegetariskt: Wokade äggnudlar

    Med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kyclingspett

    Med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Raggmunk

    med stekt fläsk och lingon

  • Stekt fläsk

    med löksås och kokt potatis

  • Kycklingspsett

    med chilibearnaise, BBQ-sås och stekt kulpotatis

  • Veg: Raggmunk

    med lingonkeso

  • Pasta: Spaghetti Bolognese

    med riven ost

  • Wok: Entrecôte

    med strimlad lök och chilipeppar

  • Räksallad

    med röd quinoa, citron, ägghalva och dill

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik och Kebabsallad

La Fontana

  • Husets schnitzel

    med ugnsbakad potatis och bearnaisesås och champinjonsås

  • Chorizo De pimenton

    med potatis sallad och siratshamajo

  • Kycklingspett

    med ugnsbakad potatis och vitlökssås

  • Veckans sallad: Grekisk sallad
  • Dagens pizza: Parma bianca

    creme fraiche, mozzarella, chevreost, valnötter, honung, parmesan, lufttorkad skinka, ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1–39
  • Tallrik, sallader och rulle

    Kebab, kyckling eller falafel

  • Raggmunk

    Med stekt fläsk och lingon

  • Stekt fisk (panerad)

    Med pommes och skagenröra

Universitetsklubben

  • Ugnsgratinerade rödbetor

    med chevré

  • Tom kha gai

    serveras med ris

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Pannbiff på kött från Östergötland

    potatispuré, pressgurka, lingongräddsås

  • Dagens grönt: Chilirostad spetskål

    stekt ris, vårlök, böngroddar, sojamajonnäs

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Räksallad

    chilimarinerade räkor, glasnudlar, picklad rödkål, sesamfrö, vårlök, groddar, kimchimajonnä

  • Veckans dessert: Blåbärskompott

    brynt smörkaka, citronkräm

Pegs & Tails

  • Vildsvins korv

    Serveras med potatispuré samt gurkmajonäs och rostad lök

  • Veckans fisk
  • Trattkantarell risotto

    Serveras med färsk parmesan

  • Varmrökt lax med chili och lime

    Serveras med kokt potatis, dill- och romsås

  • Sallad med handskalade räkor

    Ägg från Ås-gård och picklad rödlök

tisdag, november 19