Dagens lunch

måndag, 2 december

Brödernas kök

  • Shawarmabowl

    Ris, grillad kyckling, tomat- och löksallad, hummus och myntayoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Sydamerikansk chili-biffgryta

    serveras med nacho-chips, guacamole och ris

  • Kålpudding

    med gräddsås och lingon,
serveras med kokt potatis

  • Egenpanerad flundra

    med tartarsås
(kapris, senap, lök), serveras
med kokt potatis och citron

  • Poke bowl

    Vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt: Wokade grönsaker

    Med cashewnötter

  • Vegetariskt: Wokade äggnudlar

    Med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    Med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt panerad färsk torskfilé

    med dansk remoualdsås och kokt potatis

  • Indisk kycklinggryta

    med libabröd, basmatiris och rajta

  • Veg: Indisk grönsaksgryta

    med libabröd, basmatiris och rajta

  • Pasta: Spaghetti Carbonara

    med bacon

  • Wok

    Fläskfilé fräst i sesamolja, vitlök och färsk grön chili

  • Räksallad

    med röd quinoa, tapenad, citron och ägghalva

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik och Kebabsallad

La Fontana

  • Italienska färsbiffar

    med hemgjord tomatsås och stekt potatis

  • Kycklingspett

    med ugnsbakad potatis och vitlökssås

  • Panerad rödspätta

    med kokt potatis och remouladsås

  • Veckans sallad: Halloumi sallad
  • Dagens pizza: Pepperoni pizza

    champinjoner, färsk paprika, skivad pepperoni och ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1–39
  • Tallrik, sallader och rulle

    Kebab, kyckling eller falafel

  • Marinerad kycklingspett

    med tzatziki, blandsallad samt ris

  • Stekt fiskfilé

    med kokt potatis, grönsaker, remouladsås

Universitetsklubben

  • Jullunch

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Pulled pork på karré från Skänninge

    rostad potatis, babyspenat, majs- och jalapenokräm

  • Dagens grönt: Gnocchi

    linser, parmesan, ruccola, mandel, tomatsås

  • Stångsklassiker: Wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Kräftsallad

    pasta, chilirostad morot, saffransblomkål, picklad gurka,grönkål, kavingskrisp,dillmajonnäs

  • Veckans dessert: Blåbärskompott

    brynt smörkaka, citronkräm

Pegs & Tails

  • Helstekt fläskfilé

    Serveras med rostad potatis och skogssvampsås

  • Pannbiff

    Serveras med kokt potatis,skogssvampssås och rårörda lingon

  • Veckans green: Pizza

    Med rödlök, paprika, oliver och kronärtskockshjärtan

  • Varmrökt lax med chili och lime

    Serveras med kokt potatis, dill- och romsås

  • Sallad med handskalade räkor

    Ägg från Ås-gård och picklad rödlök

måndag, december 2