Dagens lunch

onsdag, 11 december

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Fransk färsbiff (svensk blandfärs, dijonsenap & dragon)

    med gräddsås och lingon, serveras med pressgurka och potatismos eller kokt potatis

  • Hemlagad pytt i panna

    serveras
med inlagda rödbetor och stekt ägg

  • Egenpanerad flundra

    med
chili- och limemayo, serveras med
kokt potatis och citron

  • Poke bowl

    Vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt: Wokade grönsaker

    Med cashewnötter

  • Vegetariskt: Wokade äggnudlar

    Med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    Med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Hjortfärsmedaljong från Åtvidaberg

    med kantarellsås, stekt kulpotatis och gelé

  • Bräckt laxfilé

    med stuvad bladspenat och kokt potatis

  • Veg: Morotsbiffar

    med stuvad bladspenat och kokt potatis eller stekt kulpotatis

  • Pasta

    med strimlad biff och färska champinjoner i gorgonzolasås

  • Wok

    Fläskfilé fräst i sesamolja, vitlök och chili

  • Kycklingsallad

    med bacon och parmesan

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • La fontana special indisk buffé

    Tikka masala, chicken korma, palak Paneer med halloumi, med ris och naanbröd

  • Veckans sallad: Halloumi sallad
  • Dagens pizza: Vega Bianca

    créme fraiche, mozzarella, valnötter, färsk champinjoner, paprika, oliver, honung, parmesan, ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1–39
  • Tallrik, sallader och rulle

    Kebab, kyckling eller falafel

  • Husets lasagne

    med gräddost

  • Pasta arbeata

    med skinka, svamp, krämig grädde och riven ost

Universitetsklubben

  • Broccolimedaljonger

    serveras med ris och en örtcreme

  • Klassisk pannbiff

    serveras med råstekt lök, gräddsås, lingon och kokt potatis

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Fläskschnitzel från Skänninge

    stekt potatis, örter, svampsås

  • Dagens grönt: Bakad spetskål

    havrerissallad, saltrostade fröer, pestokräm

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Räksallad

    potatis, örtsallad, kokt ägg, saltgurka, picklad lök, gulbetor, citronmajonnäs

  • Veckans dessert: Blåbärskompott

    brynt smörkaka, citronkräm

Pegs & Tails

  • Traditionellt svenskt julbord

    Serveras från kl. 12

  • Varmrökt lax med chili och lime

    Serveras med kokt potatis, dill- och romsås

onsdag, december 11