Dagens lunch

måndag, 20 januari

Brödernas kök

  • Shawarmabowl

    Ris, grillad kyckling, tomat och lök-sallad, hummus och myntayoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Bouef bourguignon (fransk högrevsgryta)

    med bacon, rödvin, champinjoner och syltlök), serveras med ris eller kokt potatis

  • Kålpudding

    med gräddsås och lingon,
serveras med kokt potatis

  • Egenpanerad kapkummelfilé

    med västkustsås, serveras med
kokt potatis och citron

  • Poke Bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: Wokade äggnudlar

    med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt panerad färsk torskfilé

    med dill- och romsås samt kokt potatis

  • Ugnsgratinerad falukorv

    med senap, lök, gurka och ost serveras med potatismos

  • Veg: Grönsakswok

    med chili och cocosmjölk samt ris och cashewnötter

  • Pasta

    med fläskfilé, bacon och färska champinjoner i krämig ostsås

  • Kycklingwok

    med chili och cocosmjölk

  • Räksallad

    med pasta och tapenad

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Hemgjord crispy kyckling

    med pommes och vitlökssås

  • Hemgjord kalvfärsbiffar

    med stekt potatis, gräddsås och lingonsylt

  • Fish & chips

    med remouladsås

  • Grillad ost

    med tillbehör

  • Grillad korv

    med tillbehör

  • Veckans sallad: Gyrossallad
  • Dagens pizza: Bresaola pizza

Pinoccio

  • Pizza 1 – 34
  • Tallrik, sallader och rulle

    kebab, kyckling eller falafel

  • Pasta dipollo

    med kyckling, svamp, krämig grädde

  • Stekt fiskfilé (panerad)

    kokt potatis, remuladsås, grönsaker

Universitetsklubben

  • Vårrullar

    serveras med ris och sweet chili

  • Grillade kycklingklubbor

    serveras med sweetchilisås och ris

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Biffstroganoff

    lökris, kinda saltgurka

  • Dagens grönt: Gnocchi

    linser, parmesan, mandel, ruccola, tomatsås

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Räksallad

    romansallad, bacon, parmesan, picklad lök, tomater, krutonger, vitlöksdressing

  • Veckans dessert: Blåbärskompott

    brynt smörkaka, citronkräm

Pegs & Tails

  • Pannbiff med karamelliserad löksky

    Serveras med kokt potatis

  • Stekt bamse

    Serveras med potatispuré, räksallad och rostad lök

  • Färsk frasig sej

    Serveras med dansk remouladsås, ärtor och kokt potatis

  • Krämig champinjonrisotto

    Serveras med nyriven parmesan

  • Varmrökt lax smaksatt med chili och lime

    Serveras med romsås, picklad rödlök och kokt potatis

  • Räksallad med handskalade räkor

    Serveras med rhode island, grönsaker samt nykokt ägg från Ås-gård

måndag, januari 20