Dagens lunch

torsdag, 20 februari

Brödernas kök

  • Halloumibowl

    Ris, grillad kyckling, halloumi, tomat och lök-sallad och tzatziki

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Pulled pork eller falafel

    med tillbehörsbuffé

  • Fisk- och skaldjurssoppa

    med smak av saffran
och toppad med gremolata-aioli, samt kladdkaka med vispgrädde

  • Vitlök- och chiligrillad kycklingfilé

    med
dragonsås, serveras med lättfrästa
haricots verts och potatisgratäng

  • Egenpanerad torskfilé

    med västkustsås (räkor och rom), serveras med
kokt potatis och citron

  • Poke Bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: Wokade äggnudlar

    med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Ärtsoppa med fläsk

    samt pannkakor med sylt och grädde

  • Potatis- och purjolökssoppa

    samt pannkakor med sylt och grädde

  • Räksoppa

    samt pannkakor med sylt och grädde

  • Örtmarinerad helstekt fläskfilé

    med whiskygräddsås och stekt potatis

  • Veg: Ärtsoppa

    samt pannkakor med sylt och grädde

  • Pasta

    med salsiccia, vitlök, grädde, paprika och parmesaan

  • Kycklingwok

    med sesam, vitlök och färsk röd chili

  • Sallad

    Räkor och kräftstjärtar med ägghalva och citron

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Skomakarlåda

    med ryggbiff

  • Fläskfilé

    med klyftpotatis och rödvinssås

  • Fish'n chips
  • Veckans sallad: Kebabsallad
  • Dagens pizza: Chevré

    crème fraiche, mozzarella, getost, färska champinjoner, valnötter, honung, parmesan, ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1 – 34
  • Tallrik, sallader och rulle

    kebab, kyckling eller falafel

  • Fläskkotlett schnitzel

    rostad potatis och bearnaisesås

  • Smörstek fiskfilé (panerad)

    kokt potatis samt dillsås

Universitetsklubben

  • Kalvfärsbiffar

    serveras med kokt potatis, lingon samt svampsås

  • Het böngryta

    serveras med ris

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Färsbiff på kött från Östergötland

    tomatrostad potatis, tzatziki

  • Dagens grönt: Bakad morot

    rostade rotfrukter, babyspenat, chili- och cheddarostkräm

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Räksallad

    nudlar, böngroddar, vårlök, koriander, morot, vitkål, sesam, jordnötter, chilimajonnäs

  • Veckans dessert: Prinsesstårta i glas

    sockerkaka, vaniljkräm, hallon från skedevi, marsipan

Pegs & Tails

  • Boeuf Bourguignon

    Serveras med kokt potatis

  • Smörstekt långa

    Serveras med musselsås och kokt potatis

  • Krämig risotto

    Serveras med betor och chevré

  • Varmrökt lax smaksatt med chili och lime

    Serveras med romsås, syrad rödlök och kokt potatis

  • Räksallad med handskalade räkor (Slut för dagen)

    Serveras med rhode island, grönsaker samt nykokt ägg från Ås-gård

torsdag, februari 20