Dagens lunch

onsdag, 26 februari

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, sojamarinerad kyckling, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Klassisk Wallenbergare

    med skirat smör eller gräddsås och rårörda lingon, gröna ärtor och potatismos/kokt potatis

  • Ugnsgratinerad falukorv

    fylld med äpple, bostongurka, senap och tomatpuré,
serveras med potatismos

  • Egenpanerad flundrafilé

    med
dill- och picklesmajonnäs, serveras
med kokt potatis och citron

  • Poke Bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: Wokade äggnudlar

    med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Pepparrubbad nattbakad kotlett

    med potatisgratäng och madeirasky

  • Pytt i panna

    med stekt ägg och rödbetor

  • Veg: Grönsakspytt

    med stekt ägg och rödbetor

  • Pasta "Alfredo"

    med kyckling, grädde, vitlök, parmesan och spenat

  • Kycklingwok

    med grön curry och cocosmjölk

  • Kycklingsallad

    med strimlad pepparsalami och fetaost

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • La fontana special mix grill buffé

    Bifteki, fläskfilé, lax och kycklingspett med pommes och klyftpotatis

  • Veckans sallad: Kebabsallad
  • Dagens pizza: Vega Bianca

    créme fraiche, mozzarella, valnötter, färsk champinjoner, paprika, oliver, honung, parmesan, ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1 – 34
  • Tallrik, sallader och rulle

    kebab, kyckling eller falafel

  • Stekt lunchkorv

    med potatismos, inlagd gurka, brunsås

  • Pasta bolognese regatoni

    med köttfärssås och riven ost

Universitetsklubben

  • Wokade nudlar

    med tofu och grönsaker

  • Kalkonschnitzel Cordon Bleu

    serveras med rostad potatis och bearnaisesås

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: "Husmanskostens dag"

    Kålpudding på kött från Östergötland, med potatis, lingon, gräddsås

  • Dagens grönt: Sojabakad portabello

    potatis- och palsternackspuré, syrad silverlök, machesallad, mandel

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Kräftsallad

    pasta, tomatpesto, chilirostad morot, picklad gurka, ångad kål, färskostkräm

  • Veckans dessert: Prinsesstårta i glas

    sockerkaka, vaniljkräm, hallon från skedevi, marsipan

Pegs & Tails

  • Fiskgratäng

    Hummersås och dill

  • Veckans fisk
  • Vegetarisk lasagne
  • Varmrökt lax smaksatt med chili och lime

    Serveras med romsås, syrad rödlök och kokt potatis

  • Räksallad med handskalade räkor

    Serveras med rhode island, grönsaker samt nykokt ägg från Ås-gård

onsdag, februari 26