Dagens lunch

fredag, 28 mars

Brödernas kök

  • Poké Bowl

    Ris, Rå Laxfilé, picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök,salladslök, sesamfrön, srirachamaj

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Fläskfilé black and white

    med pepparsås, bearnaise samt stekt potatis

  • Ugnsgrillad laxfilé

    med ört-creme, serveras med tomat-, gurk- och löksallad samt kokt potatis

  • Poke Bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: Wokade äggnudlar

    med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel

    med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes/stekt potatis

  • Isterband från Vaggeryd

    med persiljestuvad potatis och rödbetor

  • Veg: Pasta "Quattro Fromagio"

    med spenat och rostade hasselnötter

  • Spaghetti Bolognese

    med riven ost

  • Kycklingwok

    med grön chili, vitlök och grönkål

  • Sallad

    Ost- och skinka med matvete, melon och Red hot chili

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • La fontana special orieantalisk grill buffébuffé

    Shish kebab, kycklingspett och fläskfilé med pommes, klyftpotatis samt fem olika kalla mezor

  • Veckans sallad: Kebabsallad
  • Dagens pizza: Gorgonzola Pizza

    fläskfilé, champinjoner, jalapeno, färska paprika, gorgonzolaost, parmesan och ruccola

Pinoccio

  • Husets köttbullar

    med potatis mos, inlagd gurka, lingon och gräddsås

  • Smörstekt fiskfilé spätta

    med kokt potatis, citron och remouladsås

  • Pizza

    Våra ordinarie pizzor ingår

Universitetsklubben

  • Lins- och morotsgryta

    med ingefära och citron

  • Fläskschnitzel

    serveras med klyftpotatis, rödvinssås samt ört- smör

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Nattbakad fransyska från Valdemarsvik

    potatisgratäng, jordärtskocka, palsternacka, lökssky

  • Dagent grönt: Bakad spetskål

    tabobouleh på svensk quinoa, picklad lök, hummus

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis- och palsternackspuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Kycklingsallad

    roman, bacon, picklad tomat, krutonger, rödlök, parmesan, aioli

  • Veckans dessert: Prinsesstårta i glas

    sockerkaka, vaniljkräm, hallon från skedevi, marsipan

Pegs & Tails

  • Helstekt fläskfilé

    Serveras med rostadpotatis samt rödvinssås och chili bea

  • Krämig biffstroganoff

    Serveras med ris

  • Vinkokt färsk kolja

    Serveras med anjovisgrädde

  • Pinsa Bianco

    Med västerbottensost, tångrom och rödlök

  • Varmrökt lax smaksatt med chili och lime

    Serveras med romsås, press gurka och kokt potatis

  • Räksallad med handskalade räkor

    Serveras med rhode island, grönsaker samt nykokt ägg från Ås-gård

fredag, mars 28