Dagens lunch

fredag, 4 april

Brödernas kök

  • Poké Bowl

    Ris, Rå Laxfilé, picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök,salladslök, sesamfrön, srirachamaj

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Grillad svensk rostbiff

    med rödvinssås, serveras med lättfrästa haricots verts och potatisgratäng

  • Krispig laxfilé (panko-, dill- och vitlökspanerad)

    med dill-majonnäs, serveras med lättfrästa haricots verts och potatisgratäng eller kokt potatis

  • Poke Bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: Wokade äggnudlar

    med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel

    med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes/stekt potatis

  • Bratwurst

    med senapsstuvad potatis, syrad kål och rostad lök

  • Veg: Pasta "Quattro Fromagio"

    med soltorkad tomat och oliver

  • Pasta

    med strimlad biff i pepparsås

  • Kycklingwok

    med färsk ingefära och chili

  • Kycklingsallad

    med bacon och pasta

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • La fontana special orieantalisk grill buffébuffé

    Kycklingspett, fläskfilé & halloumi med pommes och klyftpotatis

  • Veckans sallad: Kebabsallad
  • Dagens pizza: Gorgonzola Pizza

    fläskfilé, champinjoner, jalapeno, färska paprika, gorgonzolaost, parmesan och ruccola

Pinoccio

  • Stekt fläsk

    med löksås, lingon, kokt potatis

  • Smörstekt fiskfilé

    med kokt potatis, citron och skagenröra

  • Pizza

    Våra ordinarie pizzor ingår

Universitetsklubben

  • Rödbetsbiffar

    serveras med klyftpotatis samt aioli

  • Laxbiffar

    serveras med klyftpotatis samt sweetchilikräm

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Nattbakad flskkarré från Skänninge

    råstekt potatis, bacon, haricot verts, persilja, pepparsås

  • Dagens grönt: Bönchili

    ris, picklad lök, vispad creméfraiche, friterad tortilla

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis- och palsternackspuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Sotad gravlax

    nudelsallad, sojapicklad gurka, chili, sesam, koriander, jordnötter misomajonnäs

  • Veckans dessert: Prinsesstårta i glas

    sockerkaka, vaniljkräm, hallon från Skedevi, marsipan

Pegs & Tails

  • Schnitzel cordon bleu

    Serveras med stekt potatis och rödvinssky

  • Pannbiff

    Serveras med cognac och grönpepparsås och kokt potatis

  • Stekt strömming

    Med brynt smör och kapris

  • Pinsa Bianco

    Med västerbottenost, tångrom, rödlök och dill

  • Varmrökt lax smaksatt med chili och lime

    Serveras med romsås, press gurka och kokt potatis

  • Räksallad med handskalade räkor

    Serveras med rhode island, grönsaker samt nykokt ägg från Ås-gård

fredag, april 4