Dagens lunch

måndag, 11 augusti

Brödernas kök

  • Shawarmabowl

    Ris, grillad kyckling, tomat och lök-sallad, hummus och myntayoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Boeuf bourguignon

    högrevsgryta med rött vin, bacon, champinjoner och syltlök, serveras med ris eller färskpotatis

  • Kålpudding

    med gräddsås och lingon, serveras med färskpotatis

  • Egenpanerad torskfilé

    med
chili- och limemayo, serveras med kokt potatis och citron

  • Poke bowl: vietnamesisk eller japansk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt 1:

    wokade grönsaker med cashewnötter

  • Vegetariskt 2:

    wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle och jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Kalvfärsbiff

    med kantarellsås, lingon, pressgurka och stekt färskpotatis

  • Stekt panerad kummelfilé

    med örtcreme och kokt färskpotatis

  • Veg: Morot- och bönbiff

    med kantarellsås, lingon, pressgurka och stekt färskpotatis

  • Pasta:

    med kyckling, spenat, vitlök och grädde

  • Wok:

    Fläskfilé med jordnötssås

  • Sallad:

    Räkor med matvete, grape, melon, citron och ägghalva

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, kebabtallrik, green burgertallrik, kebabsallad

La Fontana

  • Husets kycklingschnitzel

    med ugnsbakad potatis och champinjonsås

  • Kåldolmar

    med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt

  • Helstekt fläskfilé

    med stekt potatis och bearnaisesås

  • Veckans sallad: Halloumisallad
  • Dagens pizza: La mafia

    champinjoner, oliver, salami & ruccola

Pinoccio

  • Husets ugnsgratinerade lasagne

    serveras med riven ost

  • Pasta Bolognas

    med huset nötfärs och riven ost

  • Kycklingschnitzel

    serveras med stekt potatis och bearnaisesås

  • Friterad fiskfilé (pangasius)

    med kokt potatis och remouladsås

  • Husets raggmunk

    med stekt fläsk samt lingon

  • Pasta dipollo

    pasta med kycklingfilé, champinjoner, krämig grädde och riven ost

  • Fläskkotlettschnizel

    serveras med rostad potatis och bearnaisesås

Universitetsklubben

  • Abonnerat

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Nattbakad fläskkarré från skänninge

    potatis- och jordärtskockspuré, grönkål,picklad lök, svampsås

  • Dagens grönt: Bakade betor från hermelins

    Havreris, örtsallad, getaost,saltorostade frön, färskostkräm

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Kycklingsallad

    Romansallad, grönkål, rödlök, rädisa, bacon, krutonger, parmesan, aioli

  • Veckans dessert: Citronmousse, hallon

Pegs & Tails

  • Dagens 1: Chili con carne

    Serveras med crème fraiche och ris

  • Stekt strömming med skirat smör

    serveras med kapris samt färskpotatis och rårörda lingon

  • Krämig primörrisotto med kantareller

    serveras med västerbottenost

  • Varmrökt lax med chili och lime

    serveras med romsås, picklad gurka och kokt potatis

  • Räksallad

    serveras med rhode island, grönsaker, picklad rödlök samt nykokt ägg från Ås-gård

  • Grekisk sallad

    med Halkidiki-Oliver, rödlök, fetaost samt vinägrett

måndag, augusti 11