Dagens lunch

tisdag, 12 augusti

Brödernas kök

  • Burritobowl

    Ris, kycklingfajitas, mangosalsa och yoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Raggmunk

    med svenskt, stekt fläsk och lingon

  • Svenskt stekt fläsk

    med löksås och kokt potatis

  • Tagliatelle

    med kycklingfilé, curry,
ananas, purjolök och vitlök, toppad med cashewnötter och grana padano

  • Egenpanerad flundra

    serveras
med kokt potatis och citron

  • Poke bowl: vietnamesisk eller japansk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt 1:

    wokade grönsaker med cashewnötter

  • Vegetariskt 2:

    wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle och jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Raggmunk med stekt fläsk och lingon
  • Stekt fläsk med löksås och kokt färskpotatis
  • Ört-& parmesangratinerad kycklingfilé

    med tomat- och vinssås samt ris eller stekt vitlökspotatis

  • Veg:

    Raggmunk med lingonkeso

  • Pasta:

    Spaghetti Bolognese med riven ost

  • Wok:

    Entrecôte med strimlad lök, grönkål och broccoli

  • Sallad:

    Räkor med tapenad och fetaost

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Husets fläskschnitzel

    med smörstekt potatis och bearnaisesås/ champinjonsås

  • Huset lasagne med coleslaw
  • Baconlindad kycklingfilé

    med ugnsbakad potatis och champinjonsås

  • Veckans sallad: Halloumisallad
  • Dagens pizza: Parma bianca

    creme fraiche, mozzarella, chevreost, valnötter, honung, parmesan, lufttorkad skinka, ruccola

Pinoccio

  • Husets ugnsgratinerade lasagne

    serveras med riven ost

  • Pasta Bolognas

    med huset nötfärs och riven ost

  • Kycklingschnitzel

    serveras med stekt potatis och bearnaisesås

  • Friterad fiskfilé (pangasius)

    med kokt potatis och remouladsås

  • Husets raggmunk

    med stekt fläsk samt lingon

  • Pasta dipollo

    pasta med kycklingfilé, champinjoner, krämig grädde och riven ost

  • Fläskkotlettschnizel

    serveras med rostad potatis och bearnaisesås

Universitetsklubben

  • Abonnerat

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Bakad färsk lax

    potatis, blomkål, sockerärtor, citron- och dillsås

  • Dagens grönt: Risotto

    färska östgötska kantareller, kastanjechampinjoner från Östgöta svamp, grönkål, prästost, saltrostad

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Kycklingsallad

    Romansallad, grönkål, rödlök, rädisa, bacon, krutonger, parmesan, aioli

  • Veckans dessert: Citronmousse, hallon

Pegs & Tails

  • Mamma Gunillas räkgryta

    med curry och äpple serveras med basmatiris

  • Halstrad fläckig havskatt

    serveras med skaldjurssås med saffran

  • Krämig primörrisotto med kantareller

    serveras med västerbottenost

  • Varmrökt lax med chili och lime

    serveras med romsås, picklad gurka och kokt potatis

  • Räksallad

    serveras med rhode island, grönsaker, picklad rödlök samt nykokt ägg från Ås-gård

  • Grekisk sallad

    med Halkidiki-Oliver, rödlök, fetaost samt vinägrett

  • Chili con carne

    serveras med parmesan & ris

tisdag, augusti 12