Dagens lunch

onsdag, 13 augusti

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, sojamarinerad kyckling, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Fransk färsbiff

    svensk blandfärs, gräddsås och lingon, serveras med pressgurka och färskpotatis

  • Hemlagad pytt i panna

    serveras
med stekt ägg och inlagda rödbetor

  • Egenpanerad gösfilé

    med
chili- och limemayo, serveras
med kokt potatis och citron

  • Poke bowl: vietnamesisk eller japansk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt 1:

    wokade grönsaker med cashewnötter

  • Vegetariskt 2:

    wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle och jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • BBQ-färsbiff av högrev

    med aioli, BBQ-sås, colesaw och picklad rödlök

  • Teriyakimarinerad laxfilé

    med chilicreme, wokade grönsaker, nudlar eller kokt potatis

  • Veg:

    Ostgratinerad zucchini med chilicreme, wokade grönsaker, nudlar eller kokt potatis

  • Pasta:

    Spaghetti Carbonara (bacon)

  • Wok:

    Kyckling "Paneng" med röd curry & cocosmjölk

  • Sallad:

    Kyckling med pasta och örter

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Vi tänder grillen: La Fontana special grill buffé

    Fläskfilé på spett, lammspett och kycklingspett med ugnsbakad potatis och klyftpotatis.

  • Veckans sallad: Halloumisallad
  • Dagens pizza: Vega Bianca

    créme fraiche, mozzarella, valnötter, färsk champinjoner, paprika, oliver, honung, parmesan, ruccola

Pinoccio

  • Husets ugnsgratinerade lasagne

    serveras med riven ost

  • Pasta Bolognas

    med huset nötfärs och riven ost

  • Kycklingschnitzel

    serveras med stekt potatis och bearnaisesås

  • Friterad fiskfilé (pangasius)

    med kokt potatis och remouladsås

  • Husets raggmunk

    med stekt fläsk samt lingon

  • Pasta dipollo

    pasta med kycklingfilé, champinjoner, krämig grädde och riven ost

  • Fläskkotlettschnizel

    serveras med rostad potatis och bearnaisesås

Universitetsklubben

  • Abonnerat

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Rostad svensk kycklinglårfilé

    ljummen potatissallad, ramslöksmajonnäs

  • Dagens grönt: Pak Choi

    stekt ris, chilipicklad morot- och kålsallad, sesamfrön, rökig sojamajonnäs

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Kycklingsallad

    Romansallad, grönkål, rödlök, rädisa, bacon, krutonger, parmesan, aioli

  • Veckans dessert: Citronmousse, hallon

Pegs & Tails

  • Stekt fläsk med löksås

    serveras med färskpotatis

  • Halstrad fläckig havskatt

    serveras med skaldjurssås med saffran

  • Krämig kantarellrisotto med primörer

    serveras med västerbottenost

  • Varmrökt lax med chili och lime

    serveras med romsås, picklad gurka och kokt potatis

  • Räksallad

    serveras med rhode island, grönsaker, picklad rödlök samt nykokt ägg från Ås-gård

  • Grekisk sallad

    med Halkidiki-Oliver, rödlök, fetaost samt vinägrett

  • Mamma Gunillas räkgryta

    med curry och äpple serveras med basmatiris

onsdag, augusti 13