Dagens lunch

fredag, 15 augusti

Brödernas kök

  • Poké bowl

    Ris, Rå Laxfilé, picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök,salladslök, sesamfrön, srirachamaj

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Mixed grill:

    fläsknoisette, kycklingfilé, chorizo med chili-bearnaisesås, serveras med potatisgratäng

  • Ugnsgrillad laxfilé

    med dill- och romsås
 serveras med fänkålsallad och färskpotatis

  • Poke bowl: vietnamesisk eller japansk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt 1:

    wokade grönsaker med cashewnötter

  • Vegetariskt 2:

    wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle och jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel

    med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes eller stekt färskpotatis

  • Tacobuffé med tillbehör
  • Veg:

    Tacobuffé med quornfärs samt tillbehör

  • Pasta:

    med räkor och kräftstjärtar i vitvinssås

  • Wok:

    Kyckling med vitlök och chili

  • Sallad:

    Räkor med bulgur, ägghalva och lime

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Wallenbergare

    med potatismos, gräddsås, lingonsylt & gröna ärtor

  • Texas chili på högrev

    med basmatiris

  • Panerad rödspätta

    med potatismos och remouladsås

  • Veckans sallad: Halloumisallad
  • Dagens pizza: Gorgonzola Pizza

    fläskfilé, champinjoner, jalapeno, färsk paprika, gorgonzolaost, parmesan och ruccola

Pinoccio

  • Husets ugnsgratinerade lasagne

    serveras med riven ost

  • Pasta Bolognas

    med huset nötfärs och riven ost

  • Kycklingschnitzel

    serveras med stekt potatis och bearnaisesås

  • Friterad fiskfilé (pangasius)

    med kokt potatis och remouladsås

  • Husets raggmunk

    med stekt fläsk samt lingon

  • Pasta dipollo

    pasta med kycklingfilé, champinjoner, krämig grädde och riven ost

  • Fläskkotlettschnizel

    serveras med rostad potatis och bearnaisesås

Universitetsklubben

  • Rödbetsbiffar serveras med kokt potatis samt tzatziki

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Svensk pluma

    rostad potatis, picklad tomat, örter, chili- och majskräm

  • Dagens grönt: Portbello från Östgöta svamp

    potatis- och västerbottenostterrin, grönkål, karamelliserad lökkräm

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Kycklingsallad

    Romansallad, grönkål, rödlök, rädisa, bacon, krutonger, parmesan, aioli

  • Veckans dessert: Citronmousse, hallon

Pegs & Tails

  • Dagens 1: Fläskfilé sauté

    serveras med svamp och bacon

  • Stekt strömming med skirat smör

    serveras med kapris samt färskpotatis och rårörda lingon

  • Krämig primörrisotto med kantareller

    serveras med västerbottenost

  • Varmrökt lax med chili och lime

    serveras med romsås, picklad gurka och kokt potatis

  • Räksallad

    serveras med rhode island, grönsaker, picklad rödlök samt nykokt ägg från Ås-gård

  • Grekisk sallad

    med Halkidiki-Oliver, rödlök, fetaost samt vinägrett

fredag, augusti 15