Lunch of the day

Wednesday, 7 May

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, sojamarinerad kyckling, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Pannbiff (svensk blandfärs)

    med löksky, lingon, saltgurka och potatismos eller kokt potatis

  • Biffstroganoff

    med champinjoner
toppad med creme fraiche, serveras
med saltgurka och ris

  • Krispig laxfilé

    panko-, dill- och vitlökspanerad, med dill-majonnäs, serveras
med potatismos eller kokt potatis

  • Poke Bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • med cashewnötter

    med cashewnötter

  • Veg: Wokade äggnudlar

    med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Ostpanerad kyckling "Piccata"

    med tomatsås, ris eller stekt kulpotatis

  • Teriyakimarinerad laxfilé

    med wasabicreme, wokade grönsaker, nudlar eller stekt kulpotatis

  • Veg: Morotsbiffar

    med wasabicreme, wokade grönsaker, nudlar eller stekt kulpotatis

  • Pasta

    med salsiccia, grädde, vitlök och sambal oelek

  • Kycklingwok

    med färsk ingefära och chili

  • Kycklingsallad

    med bacon och vattenmelon

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • La fontana special grill buffé

    kycklinglårfilé, Shish kebab och fläskkotlett med pommes/klyftpotatis och mezor

  • Veckans sallad: Kebabsallad
  • Dagens pizza: Vega Bianca

    créme fraiche, mozzarella, valnötter, färsk champinjoner, paprika, oliver, honung, parmesan, ruccola

Pinoccio

  • Panerad fläskkotlett

    serveras med stekt potatis och bearnaisesås

  • Pasta Carbonara

    med stekt bacon och rivenost

  • Pizza

    Våra ordinarie pizzor ingår

Universitetsklubben

  • Biff a la lindström

    serveras med kokt potatis samt rödvinssås

  • Morotsbiffar

    serveras med kokt potatis samt ajvarkräm

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Fläskschnitzel från Skänninge

    potatis, babyspenat, picklad lök, kapris, kryddsmör, rödvinssky

  • Dagens grönt: Bönchili på svenska bönor

    lökris, isad silverlök, örtsallad, gräddfil

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis- och palsternackspuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Varmrökt lax

    potatissallad, senapsvinägrette, rädisor, kavringsskrisp, ägg, körsbärstomat, färskost

  • Veckans dessert: Prinsesstårta i glas

    sockerkaka, vaniljkräm, hallon från Skedevi, marsipan

Pegs & Tails

  • Sydfransk fiskgratäng

    Serveras med aioli

  • Oxkind

    Serveras med potatispuré samt enbärsgräddsås

  • Hummerrisotto

    Krämig risotto med smak av saffran

  • Pinsa

    Serveras med chevré, oliver, kronärtshjärta samt mozzarella

  • Varmrökt lax smaksatt med chili och lime

    Serveras med romsås och kokt potatis

  • Räksallad

    Serveras med rhode island, grönsaker samt nykokt ägg från Ås-gård

Wednesday, May 7