Dagens lunch

onsdag, 18 december

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Pannbiff (svensk blandfärs)

    med lingon, svampsås (kantareller & champinjoner), saltgurka, potatismos/kokt potatis

  • Isterband från Nässjö Chark

    serveras med inlagda rödbetor och dillstuvad potatis

  • Egenpanerad torskfilé

    med
dansk remouladsås, serveras med kokt potatis och citron

  • Poke bowl

    Vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt: Wokade grönsaker

    Med cashewnötter

  • Vegetariskt: Wokade äggnudlar

    Med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    Med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Wallenbergare

    med potatismos, gräddsås, lingon och ärtor

  • Parmesangratinerad laxfilé

    med citronsås och dillslungad kulpotatis

  • Veg: Parmesangratinerad zucchini

    med citronsås och dillslungad kulpotatis

  • Pasta: Spaghetti Bolognese

    med riven ost

  • Wok: Kyckling "Paneng"

    med röd curry och cocosmjölk

  • Sallad

    med räkor och kräftstjärtar med matvete och örter

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • La fontana special grill buffé

    Entrécote, kycklingspett och bifteki med stekt potatis och klyftpotatis

  • Dagens pizza: Vega Bianca

    créme fraiche, mozzarella, valnötter, färsk champinjoner, paprika, oliver, honung, parmesan, ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1–39
  • Tallrik, sallader och rulle

    Kebab, kyckling eller falafel

  • Krispig kyckling

    serveras med pommes, kyckling dressing

  • Carbonara pasta

    med bacon och krämig grädde

Universitetsklubben

  • Veg Schnitzel

    serveras med rostad potatis, friterad kapris och bearnaisesås

  • Fläskschnitzel

    serveras med rostad potatis, friterad kapris och bearnaisesås

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Fläskschnitzel från Skänninge

    stekt potatis, rödvinssås, vispat kryddsmör

  • Dagens grönt: Bakade betor

    matvete, grönkål, färskostkräm

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Räksallad

    nudlar, picklad kålsallad, böngroddar, morot, vårlök, sesamfrö, koriander, kimchimajonnäs

  • Veckans dessert: Blåbärskompott

    brynt smörkaka, citronkräm

Pegs & Tails

  • Traditionellt svenskt julbord

    Serveras från kl. 12

  • Varmrökt lax med chili och lime

    Serveras med kokt potatis, dill- och romsås

onsdag, december 18