Dagens lunch

tisdag, 28 januari

Brödernas kök

  • Burritobowl

    Ris, kycklingfajitas, mangosalsa och yoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Raggmunk

    med stekt fläsk och lingon

  • Stekt fläsk

    med löksås och kokt potatis

  • Tagliatelle

    med kyckling, curry, ananas,
purjolök och vitlök, samt toppad
med grana padano

  • Egenpanerad gösfilé

    med
chili- och limemayo, serveras med
kokt potatis och citron

  • Poke Bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: Wokade äggnudlar

    med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Raggmunk

    med stekt fläsk och lingon

  • Stekt fläsk

    med löksås och kokt potatis

  • Kålpudding

    med gräddsås, lingon och kokt potatis

  • Veg: Raggmunk

    med lingonkeso

  • Spaghetti Bolognese

    med riven ost

  • Kycklingwok "Paneng"

    med röd curry och cocosmjölk

  • Sallad med räkor och kräftstjärtar

    med pasta och citron

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Husets schnitzel

    med ugnsbakad potatis och bearnaisesås och champinjonsås

  • Kåldolmar

    med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt

  • Ugnsbakad lax

    med potatisgratäng och remouladsås

  • Kycklingdrumstick

    med tillbehör

  • Falafel

    med tillbehör

  • Veckans sallad: Gyrossallad
  • Dagens pizza: Parma bianca

    creme fraiche, mozzarella, chevreost, valnötter, honung, parmesan, lufttorkad skinka, ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1 – 34
  • Tallrik, sallader och rulle

    kebab, kyckling eller falafel

  • Panerad fläskkotlett

    harico verts, bearnaise, stekt potatis

  • Friterad fiskfilé (pangasius)

    pommes och skagenrörasås

Universitetsklubben

  • Kikärtsgryta

    serveras med couscous

  • Husets raggmunk

    med stekt fläsk, grädde och rårörda lingon

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Biff Linström på kött fr. Östgötska gårdar

    potatispuré, haricots verts, löksky

  • Dagens grönt: Bakad portabellosvamp från Vikingstad

    rostad potatis, örtsallad, boxholmost, gräddstuvad vitkål

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Räksallad

    nudlar, ingefärspicklad vitkål, sesamgurka, vårlök, böngroddar, jordnötter, kimchimajonnäs

  • Veckans dessert: Blåbärskompott

    brynt smörkaka, citronkräm

Pegs & Tails

  • Stekt fläsk med löksås

    Serveras med kokt potatis

  • Veckans fisk
  • Spenat och ricottafylld cannelloni

    Serveras med tomatsås

  • Varmrökt lax smaksatt med chili och lime

    Serveras med romsås, pressgurka och kokt potatis

  • Räksallad med handskalade räkor

    Serveras med rhode island, grönsaker samt nykokt ägg från Ås-gård

tisdag, januari 28