Dagens lunch

onsdag, 29 januari

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, sojamarinerad kyckling, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Pannbiff

    med stekt lök, gräddsås och lingon,
serveras med saltgurka och potatismos eller kokt potatis

  • Biffstroganoff

    med champinjoner
och toppad med creme fraiche, serveras med saltgurka och ris

  • Egenpanerad torskfilé

    med
 chili- och limemayo, serveras med kokt potatis och citron

  • Poke Bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: Wokade äggnudlar

    med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Biff ala Lindström

    med rödbetor och kapris samt löksky och stekt potatis

  • Citronmarinerad laxfilé

    med Sandefjordssås och kokt potatis

  • Veg: Grönsaksbiff

    med rödbetor och kapris samt löksky och stekt potatis

  • Pasta

    med kyckling, dijonsenap och lök

  • Fläskfiléwok

    med jordnötssås

  • Kycklingsallad

    med pasta, örter och parmesan

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • La fontana special grill buffé

    Lax, entrecote, kycklingspett och bifteki, med pommes och klyftpotatis

  • Veckans sallad: Gyrossallad
  • Dagens pizza: Vega Bianca

    créme fraiche, mozzarella, valnötter, färsk champinjoner, paprika, oliver, honung, parmesan, ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1 – 34
  • Tallrik, sallader och rulle

    kebab, kyckling eller falafel

  • Husets köttbullar

    med potatismos, lingon, ärtor, brunsås

  • Pasta Carbonara

    med bacon och riven ost

Universitetsklubben

  • Pasta

    med krämig svampsås och halloumi

  • Porterstek

    serveras med kokt potatis, gräddsås och gelé

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Fäskschnitzel från Skänninge

    klyftpotatis, örtsallad, picklad lök, citron- och örtmajonnäs

  • Dagens grönt: Daal på svenska linser

    ris, örtsallad, myntayoghurt

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Räksallad

    nudlar, ingefärspicklad vitkål, sesamgurka, vårlök, böngroddar, jordnötter, kimchimajonnäs

  • Veckans dessert: Blåbärskompott

    brynt smörkaka, citronkräm

Pegs & Tails

  • Kålpudding

    Serveras med kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon

  • Veckans fisk
  • Spenat och ricottafylld cannelloni

    Serveras med tomatsås

  • Varmrökt lax smaksatt med chili och lime

    Serveras med romsås, pressgurka och kokt potatis

  • Räksallad med handskalade räkor

    Serveras med rhode island, grönsaker samt nykokt ägg från Ås-gård

onsdag, januari 29