Dagens lunch

onsdag, 5 februari

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, sojamarinerad kyckling, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Egengjorda köttbullar

    med gräddsås och lingon, serveras med pressgurka och potatismos eller kokt potatis

  • Isterband från Nässjö Chark

    serveras med dillstuvad potatis och inlagda rödbetor

  • Egenpanerad gösfilé

    med
dansk remouladsås, serveras med
kokt potatis och citron

  • Poke Bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: Wokade äggnudlar

    med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans Låda

    med nattbakad kotlett, potatismos, bacon- och rödvinssås, inlagd gurka och kryddsmör

  • Stekt strömmingsflundra

    med potatismos och skirat smör

  • Veg: Grönsakswok

    med chili, vitlök och nudlar

  • Biff

    med biff i tomatsås

  • Kycklingwok

    med sötsursås

  • Räksallad

    med pasta och tapenad

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Husets köttbullar

    med potatismos, gräddsås och lingonsylt

  • Baconlindad kycklingfilé

    med stekt potatis och champinjonsås

  • Panerad rödspätta

    med ugnsbakad potatis och skagenröra

  • Grillad ost

    med tillbehör

  • Drumstick

    med stekt potatis och vitlökssås

  • Veckans sallad: Gyrossallad
  • Dagens pizza: Vega Bianca

    créme fraiche, mozzarella, valnötter, champinjoner, paprika, oliver, honung, parmesan, ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1 – 34
  • Tallrik, sallader och rulle

    kebab, kyckling eller falafel

  • Ugnsbakad kycklingfilé

    stekt potatis, ädelostsås

  • Penne arabeatta

    svamp, skinka, krämig råsa grädde

Universitetsklubben

  • Biff a la Lindström

    serveras med klyftpotatis samt rödvinssås

  • Ljummen bulgursallad

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Hjortfärsbiffar från Grensholm

    potatispure, picklad kålrot, svampsås

  • Dagens grönt: Sesambakad morot

    bönnudlar, picklad rättika, böngroddar, sojamarinerad gurka, limemajonnäs

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Varmrökt laxsallad

    pasta, pesto, picklad svensk tomat, sotad broccoli, ärtskott, kavringskrisp, dillkräm

  • Veckans dessert: Blåbärskompott

    brynt smörkaka, citronkräm

Pegs & Tails

  • Biffstroganoff

    Serveras med ris

  • Veckans fisk
  • Pinza Bianco

    Med Chèvre, rödbetor samt honung och valnötter

  • Varmrökt lax smaksatt med chili och lime

    Serveras med romsås, syrad rödlök och kokt potatis

  • Räksallad med handskalade räkor

    Serveras med rhode island, grönsaker samt nykokt ägg från Ås-gård

onsdag, februari 5