Dagens lunch

torsdag, 6 februari

Brödernas kök

  • Halloumibowl

    Ris, grillad kyckling, halloumi, tomat och lök-sallad och tzatziki

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Kycklingkebab-tallrik eller falafel

    med tillbehörsbuffé

  • Kantarellsoppa

    toppad med knaperstekt bacon, samt pannkakor med sylt och grädde

  • Krispig laxfilé (dill-, vitlök- och pankopanerad)

    med skagensås,
serveras med äpple- och fänkålsallad
och kokt potatis

  • Poke Bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: Wokade äggnudlar

    med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Ärtsoppa med fläsk

    samt pannkakor med sylt och grädde

  • Champinjonsoppa

    samt pannkakor med sylt och grädde

  • Vinbrässerad helstekt högrev

    med potatisgratäng och cherrysås

  • Pasta

    med räkor, vitt vin och gräslök

  • Veg: Ärtsoppa/Champinjonsoppa

    samt pannkakor med sylt och grädde

  • Wok på fläskfilé

    med jordnötssås

  • Kycklingsallad

    med bacon och parmesan

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Bräserad högrev

    med ris och rödvinssås

  • Kålpudding

    med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt

  • Wok på fläskfilé

    med färska grönsaker

  • Grillad ost

    med tillbehör

  • Kycklingspett

    med stekt potatis och champinjonsås/ vitlökssås

  • Veckans sallad: Gyrossallad
  • Dagens pizza: Chevré

    crème fraiche, mozzarella, getost, färska champinjoner ,valnötter, honung, parmesan, ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1 – 34
  • Tallrik, sallader och rulle

    kebab, kyckling eller falafel

  • Lövstek

    med bearnaisesås serveras med pommes

  • Smörstek fiskfilé (panerad)

    kokt potatis samt dillsås

Universitetsklubben

  • Högrevsgryta

    med bacon och svamp serveras med potatismos

  • Vegogratäng

    med grönkål, fetaost samt soltorkade tomater

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Fläskschnitzel från Skänninge

    rostad potatis, babyspenat, kapris, picklad löksky

  • Dagens grönt: Bakad spetskål

    chili- och morotspuré, mâchésallad, rostad mandel, brynt smör

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Varmrökt laxsallad

    pasta, pesto, picklad svensk tomat, sotad broccoli, ärtskott, kavringskrisp, dillkräm

  • Veckans dessert: Blåbärskompott

    brynt smörkaka, citronkräm

Pegs & Tails

  • Pannbiff

    Serveras med potatispuré, gräddsås samt rårörda lingon och pressgurka

  • Veckans fisk
  • Pinza Bianco

    Med Chèvre, rödbetor samt honung och valnötter

  • Varmrökt lax smaksatt med chili och lime

    Serveras med romsås, syrad rödlök och kokt potatis

  • Räksallad med handskalade räkor

    Serveras med rhode island, grönsaker samt nykokt ägg från Ås-gård

torsdag, februari 6