Dagens lunch

tisdag, 11 mars

Brödernas kök

  • Burritobowl

    Ris, kycklingfajitas, mangosalsa och yoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Raggmunk

    med stekt fläsk och lingon

  • Stekt fläsk

    med löksås och kokt potatis

  • Tagliatelle

    med kyckling, purjolök,
timjan och vitlök i krämig paprikasås,
samt toppad grana padano

  • Egenpanerad gösfilé

    med chili- och limemayo, serveras med kokt potatis och citron

  • Poke Bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: Wokade äggnudlar

    med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Raggmunk

    med stekt fläsk och lingon

  • Stekt fläsk

    med löksås och kokt potatis

  • Stekt fläsk

    med bruna bönor och kokt potatis

  • Teriyakimarinerad laxfilé

    med wasabicreme, wokade grönsaker, nudlar eller kokt potatis

  • Veg: Raggmunk

    med lingonkeso

  • Spaghetti Bolognese

    av hjortfärs från Värna med riven ost

  • Kycklingwok

    med mango, lime och färsk röd chili

  • Räksallad

    med pasta och tapenad

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Husets schnitzel

    med ugnsbakad potatis och bearnaisesås och champinjonsås

  • Kycklingspett

    med stekt potatis och champinjonsås

  • Panerad flundra filé

    med kokt potatis och remouladsås

  • Falafel

    med tillbehör

  • Veckans sallad: kebabsallad
  • Dagens pizza: Parma bianca

    creme fraiche, mozzarella, chevreost, valnötter, honung, parmesan, lufttorkad skinka, ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1 – 34
  • Tallrik, sallader och rulle

    kebab, kyckling eller falafel

  • Lasagne bolognese

    med gräddost

  • Friterad fiskfilé (pangasius)

    pommes och skagenröra

Universitetsklubben

  • Saffransdoftande kikärtsgryta

    serveras med couscous

  • Raggmunk

    serveras med stekt fläsk samt lingon

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Färsbiff på kött från Östergötland

    potatispuré, sirapstekt kål, lingon, svampsås

  • Dagens grönt: Tomatrisotto

    bakade tomater, smulad getost från Löts mejeri, ruccola, citron- och basilikaolja

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis- och palsternackspuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Räksallad

    pasta, picklad blomkål, tomater, gurka, surdegskrutonger, gremolatamajonnäs

  • Veckans dessert: Prinsesstårta i glas

    sockerkaka, vaniljkräm, hallon från skedevi, marsipan

Pegs & Tails

  • Pytt i panna

    Serveras med stekt ägg och rödbetor

  • Veckans fisk
  • Fyllda cannelloni med ricotta och spenat

    Toppas meed tomatsås och parmesanost

  • Varmrökt lax smaksatt med chili och lime

    Serveras med romsås, picklad gurka och kokt potatis

  • Räksallad med handskalade räkor

    Serveras med rhode island, grönsaker samt nykokt ägg från Ås-gård

  • Svenska nykokta blåmusslor

    Lökar, chili, persilja, grädde och vitt vin serveras med rostat bröd

tisdag, mars 11