Dagens lunch

torsdag, 13 mars

Brödernas kök

  • Halloumibowl

    Ris, grillad kyckling, halloumi, tomat och lök-sallad och tzatziki

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Pulled pork (svenskt kött) eller falafel

    med tillbehörsbuffé

  • Fisk- och skaldjurssoppa

    med smak av saffran och toppad med gremolata-aioli, samt kladdkaka med vispgrädde

  • Italiensk kycklingfilé

    fylld med salami, mozzarella och basilika, serveras med cidersås, haricots verts och klyftpotatis

  • Egenpanerad flundra

    med sås på äpple,
gurka, dill och pepparrot, serveras
med kokt potatis

  • Poke Bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: Wokade äggnudlar

    med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Ärtsoppa

    med fläsk samt pannkakor med sylt och grädde

  • Minestronesoppa

    samt pannkakor med sylt och grädde

  • Portermarinerad helstekt högrev

    med potatisgratäng och gelé

  • Pasta

    med kyckling, soltorkad tomat och mozzarella

  • Veg: Ärtsoppa

    samt pannkakor med sylt och grädde

  • Veg: Chevregratinerad grönsaksbiff

    med potatisgratäng

  • Wok på entrecôte

    med strimlad lök, chili och vitlök

  • Sallad

    Räkor och kräftstjärtar med ägghalva och lime

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • La fontana special högrevsburgare och pizza buffé

    Högrevsburgare, olika sorter av pizza, buffalo wings, lökringar, klyftpotatis, pommes

  • Veckans sallad: Kebabsallad
  • Dagens pizza: Chevré

    crème fraiche, mozzarella, getost, färska champinjoner, valnötter, honung, parmesan, ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1 – 34
  • Tallrik, sallader och rulle

    kebab, kyckling eller falafel

  • Fläskfilé Oscar

    med stekt potatis, morötter, bearnaise

  • Smörstek fiskfilé (panerad)

    kokt potatis samt remouladsås

Universitetsklubben

  • Morotsbiffar

    serveras rostade potatis samt tzatziki

  • Panko och parmesanpanerad kyckling

    serveras med klyftpotatis, haricots vert samt rödvinssås

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Fiskgryta

    potatis, lax, morot, tomat, fänkål, saffransaioli

  • Dagens grönt: Grönsakslasagne

    bönsalsa, örtsallad

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis- och palsternackspuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Räksallad

    pasta, picklad blomkål, tomater, gurka, surdegskrutonger, gremolatamajonnäs

  • Veckans dessert: Prinsesstårta i glas

    sockerkaka, vaniljkräm, hallon från skedevi, marsipan

Pegs & Tails

  • Pannbiff

    Serveras med stekt potatis och löksky

  • Veckans fisk
  • Fyllda cannelloni med ricotta och spenat

    Toppas meed tomatsås och parmesanost

  • Varmrökt lax smaksatt med chili och lime

    Serveras med romsås, picklad gurka och kokt potatis

  • Räksallad med handskalade räkor

    Serveras med rhode island, grönsaker samt nykokt ägg från Ås-gård

  • Svenska nykokta blåmusslor

    Lökar, chili, persilja, grädde och vitt vin serveras med rostat bröd

torsdag, mars 13