Dagens lunch

onsdag, 19 mars

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, sojamarinerad kyckling, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Egengjorda köttbullar (svensk blandfärs)

    med gräddsås, lingon, pressgurka och potatismos/kokt potatis

  • Kyckling-piccata (ostpanerad kycklingfilé)

    med tomatsås, serveras med ris

  • Egenpanerad gösfilé

    med
tartarsås, serveras med
kokt potatis och citron

  • Poke Bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: Wokade äggnudlar

    med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

  • Poke Bowl

    yakiniku / kyckling / vegetarisk

Restaurang Husman

  • Wallenbergare

    med potatismos, gräddsås, lingon och ärtor

  • Stekt strömmingsflundra

    med potatismos och skirat smör

  • Veg: Pasta- och grönsakswok

    med chilicreme

  • Pasta

    med strimlad biff i gorgonzolasås

  • Wok på fläskfilé

    med jordnötssås

  • Räksallad

    med pärlcoscos och Red hot chili

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Pannbiff

    med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt

  • Baconlindad kycklingfilé

    med stekt potatis och champinjonsås

  • Panerad flundrafilé

    med kokt potatis och remouladsås

  • Veckans sallad: Kebabsallad
  • Dagens pizza: Vega Bianca

    créme fraiche, mozzarella, valnötter, färsk champinjoner, paprika, oliver, honung, parmesan, ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1 – 34
  • Tallrik, sallader och rulle

    kebab, kyckling eller falafel

  • Kycklingschnitzel

    stekt potatis, morötter, bearnaise

  • Pasta bolognese

    med tagliatelle och riven ost

Universitetsklubben

  • Wokade äggnudlar

    med grönsaker och tofu

  • Pannbiff

    serveras med kokt potatis samt tomatsås

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Spidersteak på fläsk från Dalsjöfors

    rostade rotfrukter, rostad majs, persilja, chipotlemajonnäs

  • Dagens grönt: Gulärtsfalafel

    rostad potatis, lök, spenat, hummus

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis- och palsternackspuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Varmrökt laxsallad

    potatissallad, senapsvinägrette, picklad lök, ägg, gul morot, kavring, ramslöksmajonnäs

  • Veckans dessert: Prinsesstårta i glas

    sockerkaka, vaniljkräm, hallon från skedevi, marsipan

Pegs & Tails

  • Nattbakad kalv

    Serveras med pepparrotssås

  • Stekt fläsk med löksås

    Serveras med kokt potatis

  • Pocherad spetta

    Serveras med hummer och tryffel sås samt vit sparris och kokt potatis

  • Tortellini

    Med ricotta och spenat samt gräddkoktsvartkål

  • Varmrökt lax smaksatt med chili och lime

    Serveras med romsås, press gurka och kokt potatis

  • Räksallad med handskalade räkor

    Serveras med rhode island, grönsaker samt nykokt ägg från Ås-gård

onsdag, mars 19