Dagens lunch

onsdag, 9 april

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, sojamarinerad kyckling, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Svensk färsbiff (blandfärs)

    med svampsås,
serveras med inlagd gurka och potatismos eller kokt potatis

  • Isterband

    från Nässsjö Chark,
serveras med dillstuvad potatis och inlagda rödbetor

  • Egenpanerad koljafilé

    med
ört-creme, serveras med
kokt potatis och citron

  • Poke Bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: Wokade äggnudlar

    med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Grillad kycklingfilé

    med örter och soltrorkad tomat samt tzatziki, stekt kulpotatis och örtsky

  • Citronmarinerad laxfilé

    med vitvinssås, kokt potatis och broccoli

  • Veg: Halloumi- och bönbiffar

    med tzatziki, stekt kulpotatis och örtsky

  • Spaghetti Bolognese

    med riven ost

  • Wok på entrecôte

    med strimlad lök, bambuskott och vitlök

  • Räksallad

    med fetaost och matvete

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • La Fontana orientalisk grill buffé

    Shish kebab, kycklinglårfilé och fläskfilé, med grillade grönsaker, mezor, klyftpotatis och pommes

  • Veckans sallad: Kebabsallad
  • Dagens pizza: Vega Bianca

    créme fraiche, mozzarella, valnötter, färsk champinjoner, paprika, oliver, honung, parmesan, ruccola

Pinoccio

  • Stekt lövbiff

    serveras med pommes samt bearnaise

  • Pasta bolognese (nötfärs)

    med spaghetti och riven ost

  • Pizza

    Våra ordinarie pizzor ingår

Universitetsklubben

  • Gnocchi

    i skogssvampsås

  • Pannbiff

    serveras med gräddsås, stekt lök, rårörda lingon samt kokt potatis

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Fläskschnitzel från Skänninge

    potatissallad, kapris- och citronmajonnäs

  • Dagens grönt: Bakad plasternacka

    gotlandslinser, rattouile, parmesan, ruccola, aioli

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis- och palsternackspuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Kräftsallad

    havreris, ramslöksvinägrette, bakad gul morot, tomat, picklad lök, färskostkräm

  • Veckans dessert: Prinsesstårta i glas

    sockerkaka, vaniljkräm, hallon från skedevi, marsipan

Pegs & Tails

  • Fiskgratäng

    Tomat, saffran och fänkål

  • Pytt Bellman

    Serveras med äggula och rödbetor

  • Stekt strömming

    Serveras med vispat smör smaksatt med ansjovis, citron och dill

  • Krämig risotto

    Kantarell, ramslök och parmesan

  • Varmrökt lax smaksatt med chili&lime

    Serveras med romsås och kokt potatis

  • Räksallad

    Serveras med rhode island, grönsaker samt nykokt ägg från Ås-gård

onsdag, april 9