Dagens lunch

torsdag, 10 april

Brödernas kök

  • Halloumibowl

    Ris, grillad kyckling, halloumi, tomat och lök-sallad och tzatziki

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Kycklingkebab-tallrik eller falafel

    med tillbehörsbuffé

  • Mustig ungersk gulaschsoppa

    toppad med creme fraiche, samt bärpaj med vaniljsås

  • Ugnsgrillad laxfilé

    med dill- och romsås,
serveras med fänkålsallad och kokt potatis

  • Poke Bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: Wokade äggnudlar

    med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Ärtsoppa

    med fläsk samt pannkakor med sylt och grädde

  • Räksoppa

    samt pannkakor med sylt och grädde

  • Porterstek

    med madeirasky, gelé och potatisgratäng

  • Pasta

    med fläskfilé, strimlad pepparsalami och lök

  • Veg: Ärtsoppa

    samt pannkakor med sylt och grädde

  • Veg: Ostgratinerad zucchini

    med potatisgratäng

  • Kycklingwok "Paneng"

    med röd curry och cocosmjölk

  • Sallad

    Ost och skinka med pasta och tapenad

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • La fontana special högrevsburgare och pizza buffé

    Högrevsburgare, olika sorter av pizza, buffalo wings, lökringar, klyftpotatis, pommes

  • Veckans sallad: Kebabsallad
  • Dagens pizza: Chevré

    crème fraiche, mozzarella, getost, färska champinjoner, valnötter, honung, parmesan, ruccola

Pinoccio

  • Ugnsbakad kycklingfilé

    med ädelostsås och bulgur

  • Panerad spätta

    med kokt potatis och remouladsås

  • Pizza

    Våra ordinarie pizzor ingår

Universitetsklubben

  • Ugnsbakad spetskål

    serveras med couscoussallad samt rostade paprikakräm

  • Sprödbakad fisk

    med kokt potatis, citron och remouladsås

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Stekt fläsk från Skänninge

    potatis, lingon, löksås

  • Dagens grönt: Bakad morot

    sallad på svenska korngryn, kavringssmulor, eldad gurka, ramslöksmajonnäs

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis- och palsternackspuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Kräftsallad

    havreris, ramslöksvinägrette, bakad gul morot, tomat, picklad lök, färskostkräm

  • Veckans dessert: Prinsesstårta i glas

    sockerkaka, vaniljkräm, hallon från skedevi, marsipan

Pegs & Tails

  • Östgötskt kalops på hjorthögrev

    Serveras med rödbetor och kokt potatis

  • Fiskgratäng

    Tomat,saffran och fänkål serveras med kokt potatis

  • Stekt strömming

    Serveras med vispat smör smaksatt med ansjovis, citron och dill

  • Krämig risotto

    Kantarell, ramslök och parmesan

  • Varmrökt lax smaksatt med chili&lime

    Serveras med romsås och kokt potatis

  • Räksallad

    Serveras med rhode island, grönsaker samt nykokt ägg från Ås-gård

torsdag, april 10